Futbal

Prešovčania zvíťazili v Stropkove: Koňare sa naďalej v III. lige držia na 3. priečke

Ďalšia výhra futbalistov Tatrana Prešov prišla v Stropkove. Na niekdajšej "domácej" pôde zdolali hostiteľa dvomi gólmi a udržali sa na dosah čela tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania zvíťazili v Stropkove: Koňare sa naďalej v III. lige držia na 3. priečke
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prvá šestka tabuľky III. ligy Východ je poriadne nabitá. Rozdiel medzi nimi je len šesťbodový, pričom od 3. do 6. miesta tímy delí len jeden bod. Nachádza sa medzi nimi aj Tatran Prešov, ktorý si pripísal ďalšiu výhru. Tentoraz zdolal na pôde Stropkova domácu Teslu o dva góly.

Hlasy po zápase

Jozef Kováč, asistent trénera 1. FC Tatran Prešov: „Klobúk dole pred chlapcami, ako zápas zvládli. Opäť sa podarilo vyhrať na nulu, čo je veľmi dôležité. Týmto sa získava väčšie sebavedomie, potom je lepšia istota na kopačkách. Bol to veľmi ťažký zápas, vedeli sme, že Stropkov je nepríjemný súper hlavne v domácom prostredí, má kvalitu v útoku. Podarilo sa nám to eliminovať umnou hrou a nakoniec mohlo byť naše víťazstvo aj vyššie ako 2:0. Niektoré brejkové situácie sme nedotiahli do úspešného konca. Už je to za nami, výhra teší, sme spokojní, ale už sa treba dobre pripraviť na Lipany.“

Ľuboš Reiter, tréner MŠK Tesla Stropkov: „Pred zápasom sme, samozrejme, chceli vyhrať, ale namiesto toho máme už tretiu domácu prehru. Prehrali sme to za tých istých okolností. Nepremenené šance, nie sme dôrazní v osobných súbojoch hlavne v strede ihriska, a potom súper využije jednu, dve šance a je problém. Prešov zaslúžene vyhral. Súper bol taktickejší, hral smerom dopredu na rýchle brejky, na rýchle kontry a toto ich v zápase s nami zdobilo a vďaka tomu získali tri body. V druhom polčase sme sa trošku pozviechali, mali sme zopár šancí, jednu stopercentnú, žiaľ, keď takéto šance proti kvalitnému súperovi nedáme, je z toho problém,“ uviedol pre 1fctatran.sk.

MŠK Tesla Stropkov – 1. FC Tatran Prešov 0:2 (0:1)

  • Góly: 40. Ivanko Macej, 82. Ivanecký
  • ŽK: Kuzma, Pál, Štefančík, Petrišin – Ivanecký
  • Rozhodovali: Dzivjak – Lipták, Šuba
  • 220 divákov.
  • Prešov: Vinclér – Šimko, Grejták, Petráš, Kolbas – Ivanecký, Sabolčík (64. Špak), Lupčo, Kraľovič (83. Kopín) – Ivanko Macej, Rodrigues (46. Hirka).
  • Stropkov: Prysiazhniuk – Petrišin, Bochin, Štefančík, Harvilko, Kuzma, Borovyk (58. Fečo), Frederik Varga (64.Čurlík), Poľák (71. Jakubčo), Burcák, Pál.

V obrazoch si pozrite, ako vyzerá jeden z cykloprístreškov na prešovskom Sekčove. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Cykloprístrešky v Prešove nájdeme v rôznych lokalitách
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM