Správy

Prešovčania vyšli do ulíc: Po dlhom čase si užili otvorenie terás, FOTO

Pohodu pri dobrom počasí si v pondelok po uvoľnení opatrení mohli vychutnať aj Prešovčania. Vyšli do ulíc, na terasy a absolvovali niečo, čo tu dlho nebolo.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania vyšli do ulíc: Po dlhom čase si užili otvorenie terás, FOTO
8
Galéria

Taká samozrejmosť, taká banalita a pritom nereálne zažiť to niekoľko dlhých mesiacov. Pohodu na terase si preto prišli hneď v prvý deň v metropole Šariša vychutnať desiatky Prešovčanov.

Vyrazili na terasy a objednali si, na čo mali chuť. A to na rôznych miestach od Hlavnej až po Sekčov.

Netvrdíme, že všetky terasy boli plné do posledného miesta a nebolo kam sadnúť. Dokonca ani všetci záujemcovia nestihli rozložiť svoje „letné stany“ v centre mesta tak, ako to býva zvykom.

Lezie to na mozog

Ale masa ľudí sa v uliciach jednoznačne pohybovala, záujem bol aj o prvé kopčeky zmrzliny. „Som rada, že sa situácia zlepšila natoľko, aby sme mohli byť takto vonku s priateľmi. Každému to už lezie na mozog a hoci sa to nezdá ako životne dôležitá forma trávenia času, opak je pravdou. Naozaj to chýba,“ prezradila Miroslava, ktorá prišla s partiou kamarátok osláviť tento výnimočný deň.

Ostáva len veriť, že na Slovensku sa to už nebude komplikovať a že súčasné uvoľnenie opatrení bude trvať čo najdlhšie.

„Nechcel by som sa vrátiť do obdobia, keď bolo všetko zakázané. Poprosil by som si už normálnejší život bez stresu a všetko bude krajšie,“ povedal Filip, ktorý inak pracuje len doma a preto ísť vonku s kamarátmi privítal všetkými desiatimi.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Uvoľneniu opatrení prialo aj počasie, v pondelok bolo v Prešove príjemne slnečno. Hoci ešte teploty nevystúpili na povestné dvadsiatky a bolo cítiť chladnejší vzduch, zákazníkom to nevadilo.

Ako vo filme

„Cítil som sa ako vo filme, všade plno krásnych Prešovčaniek a pohoda pri pivku. Už len aby to takto vydržalo a aby sme to nielen v našom meste zvládli,“ praje si Števo.

Nie všade boli terasy plné, v časej našej návštevy akurát boli na Floriánovej voľné stoly aj pre väčšie skupinky. Netrvalo však dlho a zaplnili sa aj tie. Po čase tak radosť mohli mať aj majitelia a prevádzkovatelia takýchto podnikov, veď straty musia rátať na nepredstaviteľné su­my.

Lepšie ako v júni

„Nie je to vôbec príjemné, človek už fakt nevie, čo má robiť. Či zmeniť zamestnanie, alebo vyčkávať, alebo zadĺžiť sa a skúsiť do odznova. Je to na šľaktrafenie. Ale čo sa dá robiť, musíme to nejako vydržať a zvládnuť. Začať sezónu na konci apríla nie je síce ideálne, ale lepšie teraz, ako v júni,“ povedali nám v jednom z prešovských podnikov.

A ako to v Prešove na Hlavnej, Floriánovej či na 17. novembra pri univerzite v pondelok na terasách vyzeralo, si už pozrite v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Otvorenie terás prilákalo Prešovčanov
8
Galéria

Viac správ o otvorení terás na Slovensku:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM