Správy

Súrne potrebná rekonštrukcia Vihorlatskej: Opravy na Sekčove zhltnú 214-tisíc eur

Problémom okrem iného je, že linky MHD tu naberajú meškanie hneď na začiatku trasy. Obnova tohto úseku je teda viac ako nutná.

Ilustračný obrázok k článku Súrne potrebná rekonštrukcia Vihorlatskej: Opravy na Sekčove zhltnú 214-tisíc eur
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov v spolupráci so zhotoviteľskou spoločnosťou začína rekonštrukciu križovatky a inštaláciu cestnej dopravnej signalizácie na križovatke ulíc Arm. gen. Svobodu – Vihorlatská. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Semafory budú riadené radičom navrhnutým pre preferenciu vozidiel MHD.

Na ulici Armádneho generála Svobodu a ulici Vihorlatská bude podľa slov hovorcu vybudovaná nová cestná dopravná signalizácia, ktorá bude riadená radičom navrhnutým pre preferenciu vozidiel MHD.

Mnohé kolízie

"Z Vihorlatskej ulice vychádzajú aj vozidlá MHD, ktoré majú problém sa dostať na hlavnú cestu, v dôsledku čoho mnohokrát dochádza ku kolíznym situáciám. Nová svetelná signalizácia prispeje k väčšej plynulosti premávky a v konečnom dôsledku i k zlepšeniu dopravnej situácie v našom meste,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Predmetom rekonštrukcie križovatky Vihorlatská – Arm. gen. Svobodu je inštalácia cestnej dopravnej signalizácie pre vozidlá a chodcov, a tiež drobné stavebné úpravy.

Okamžité meškanie

„Cestnú dopravnú signalizáciu je potrebné vybudovať najmä z dôvodu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, a taktiež z dôvodu plynulejšieho výjazdu vozidiel z Vihorlatskej ulice. Vozidlá MHD smerujúce z Vihorlatskej ulice do centra mesta či na železničnú stanicu totiž naberajú značné meškania hneď na začiatku trasy linky,“ doplnil Tomek.

Táto cestná dopravná signalizácia bude slúžiť ako riadiaca pre ostatné cestné dopravné signalizácie na ulici Arm. gen. Svobodu, ktoré budú postupne zapájané do preferencie MHD.

Najčítanejšie správy z východu Slovenska:

V rámci stavebných úprav dôjde podľa informácií z prešovskej radnice k vybudovaniu stredových ostrovčekov pre osadenie stĺpov cestnej dopravnej signalizácie a k vybudovaniu napojení medzi chodníkmi a priechodmi pre chodcov a cyklistov (v smere Vihorlatská, Ľubotice).

Celkovo 214-tisíc

„Celkové náklady na realizáciu stavby sú podľa zmluvy o dielo v objeme 214 559,40 eur vrátane DPH. Práce bude realizovať prešovská spoločnosť a trvať budú asi dva mesiace,“ konkretizoval To­mek.

V týchto dňoch dôjde podľa jeho slov k rozmiestneniu dočasného dopravného značenia a následne sa začne s realizáciou prác. Ak si charakter prác vyžiada obmedzenie premávky, mesto o tom bude vodičov i verejnosť informovať.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM