Ľubomír Hudačko Hádzaná

Prešovčania ťažké finále zvládli a v meste vypukla radosť: Hádzanári majú 18. titul! FOTO

Náš tím sa teší z double, keďže zvíťazil aj v Slovenskom pohári. V aktuálne skončenej sezóne vybojoval aj postup do štvrťfinále Európskeho pohára EHF.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania ťažké finále zvládli a v meste vypukla radosť: Hádzanári majú 18. titul! FOTO
6
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul Prešovčania zvládli, doma vyhrali nad MŠK Považská Bystrica 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť domov. O priebehu zápasu Dnes24.sk informoval prešovský klub.

Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.

Základ víťazstva v rozhodujúcom finále položili zverenci trénera Pavla Jana osemgólovou šnúrou v prvom polčase, po ktorej otočili stav zo 4:5 na 12:5 vo svoj prospech a sedemgólový polčasový rozdiel už v druhom polčase ustrážili.

Tatran vyhral aj pohár

Najlepším strelcom posledného zápasu sezóny bol osemgólový Pavel Hernandez.

Tatran vyhral finálovú sériu 3:2 na zápasy a vybojoval Pohár Antona Frola určenú pre celkového víťaza najvyššej slovenskej súťaže.

Náš tím sa teší z double, keďže zvíťazil aj v Slovenskom pohári. V aktuálne skončenej sezóne vybojoval aj postup do štvrťfinále Európskeho pohára EHF.

Pavol Jano, tréner Tatrana: „Veľmi sa z titulu teším. Je ľahké povedať pred sezónou, že prídem do Prešova a vrátime ho tam, kam patrí. Vďaka hráčom a podmienkam, ktoré vytvoril majiteľ klubu, sme to dokázali. Hovoril som chlapcom po štvrtom zápase, keď sme hrali bez emócií, že takto sa nebojuje o titul. Môže sa nám aj nedariť, videli ste, že ani teraz sa nedarilo, ale to, že nám nepadali góly, strácali sme lopty alebo nám „nešlo“, sme tým pretrhli. Vynikajúci boli obidvaja brankári a boli tam emócie, ktoré k športu patria.“

Lukáš Urban, kapitán Tatrana: „Získať tento titul bol náš predsezónny cieľ, ktorý sme zvládli. Vyhrali sme Slovenský pohár, boli sme vo štvrťfinále európskeho pohára, čiže sezóna je úspešná a sme radi, že to takto dopadlo. Náš cieľ vo finále bolo zvíťaziť 3:0 na zápasy, ale bohužiaľ zápasy v Považskej Bystrici boli asi najhoršie v sezóne. Ale to sa stáva, vyhoreli sme. O to viac si ceníme, že sme sa v rozhodujúcom zápase doma zomkli, pretože bol na nás v tomto poslednom zápase obrovský tlak.“

Igor Čupryna, brankár Tatrana: "V prvom rade by som sa chcel poďakovať našim fanúšikom, že nám veľmi pomohli. Rovnako ďakujem Považskej Bystrici, ktorá hrala veľmi dobre v obrane, ale aj v útoku. Bolo to s nimi ťažké. V druhom polčase sme nedali 15 minút gól, ale dôležité bolo, že sme to všetko kompenzovali obranou. Titul sa vrátil späť do Prešova a všetci sme veľmi šťastní a veľmi radi.“

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 22:16 (13:6), konečný stav série: 3:2

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Mitaľ, Fech, Khaian, Sako 3, Kovacs 1, Fenár 1, Kravčák, Hozman 2, Kasatkin 2, M. Antl 1, Davidovič 2, Araxá, Urban 2, Hernandez 8/3.
  • Najviac gólov súpera: Živkovič 4/1, Štefina 3, Bystrický a Ďuriš po 2,
  • 7-metrové hody: 4/3 – 1/1,
  • vylúčenia: 10:6 + ČK: 41. Kasatkin a 54. Davidovič (Tatran, obaja za tri vylúčenia)
Hádzanári oslavujú 18. titul, finále napokon zvládli
6
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM