Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčania svedkami uvedenia netradičnej udalosti: Prečo pred radnicu zamierili títo krásavci?

Zastavili sa aj v Prešove! Východoslovenská vodárenská spoločnosť totiž urobila ďalší ústretový krok ku ochrane životného prostredia. Nakúpila netradičných tátošov, ktorí pútali pozornosť na Hlavnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania svedkami uvedenia netradičnej udalosti: Prečo pred radnicu zamierili títo krásavci?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prvých desať elektromobilov na Slovensku sa predstavili aj v našom meste. K populárnemu a cenami ovenčenému projektu Čisté obce, ktorý rieši zneškodňovanie odpadových vôd, pripojila Východoslovenská vodárenská spoločnosť ďalšiu akciu.

Automobily sa presunuli aj do Prešova na druhú časť slávnosti, kde ich popoludní uvítal primátor Pavel Hagyari. Zakúpené autá rozdelia do všetkých závodov VVS a teda aj do Prešova. Využívať sa budú na prácu vodárov. Dojazd 190 kilometrov na jedno nabitie podľa firmy ich denným potrebám vyhovuje. Nabíjanie áut sa bude realizovať v mieste parkovania a na rýchlostaniciach.

Jeden elektromobil značky Nissan LEAF stojí podľa Hrehu okolo 24 000 eur. Podľa firmy predstavujú výraznú úsporu na nákladoch, keďže 100 kilometrov jazdy v elektromobile vyjde na 2,5 eur, predtým na bežnom vozidle to bolo 12,90 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM