Ľubomír Hudačko Správy

Prešovčania svedkami popadaných stromov: Aj túto spúšť spôsobil silný vietor!

Silný vietor a dážď skomplikoval situáciu aj v Prešove. Radnica reaguje na podnety od občanov a zisťovali sme tiež, či spúšť po silnom vetri môže spôsobiť vyhlásenie mimoriadneho stavu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania svedkami popadaných stromov: Aj túto spúšť spôsobil silný vietor!
Zdroj: Dnes24.sk

Situácia v Prešove je aj napriek silnému vetru a neutíchajúcemu dažďu relatívne pokojná. Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová uviedla, že situácia na viacerých miestach je monitorovaná a reaguje sa aj na podnety občanov.

Podľa jej ďalších slov rieka Torysa prekročila zatiaľ na svojom hornom toku úroveň hladiny zodpovedajúcu I. stupňu povodňovej aktivity, ale stav sa rapídne nezvyšuje. V Prešove dosahovala hladina Torysy 172 centimetrov, na I. stupeň povodňovej aktivity je potrebných 300 centimetrov, z čoho vyplýva, že by musela stúpnuť na dvojnásobok súčasného prietoku. Mesto zatiaľ neuvažuje o vyhlásení mimoriadneho stavu, pretože situácia nie je podľa hovorkyne až taká vážna.

„Evidujeme popadané konáre, menšie stromy, lístie, ktoré sa priebežne odstraňuje v rámci bežnej údržby, dodávateľské spoločnosti sú upozornené na zvýšené riziko nárazového vetra, preto sa situácia monitoruje. Pre spadnutý strom je do odvolania zatvorený Zberný dvor na Bajkalskej ul. 33. Obyvatelia môžu odpad odovzdať v zbernom dvore na Jesennej ulilici 3,“ uviedla hovorkyňa.

foto: archív FB

Popadané stromy v Prešove: Takto to miestami vyzerá!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM