Ľubomír Hudačko Hokej

Prešovčania sú prví, napriek tomu sa posilňujú: K tučniakom mieri trojica hráčov

HC Prešov Penguins nechce nechať nič na náhodu. Hoci tróni v I. Hokejovej lige na prvom mieste, aj tak sa posilňuje. Do tímu totiž mieri trojica hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania sú prví, napriek tomu sa posilňujú: K tučniakom mieri trojica hráčov
Zdroj: Vlado Salzer

Do Prešova mieri podľa klubového webu hcpresovpenguins.sk trojica hráčov, medzi nimi aj Jaroslav Obšut. Prešovské mužstvo môže s ich službami počítať od stredy.

Nastúpia už v stredu

Do Prešova sa vracia vlaňajšia opora zadných radov, 40-ročný obranca so skúsenosťami z NHL aj KHL Jaroslav Obšut. Útočné rady doplní bývalý hráč Martina, Trenčína, Nitry či Skalice Lukáš Klíma. Obaja sa dohodli na pôsobení v Prešove od stredy 11. januára do konca sezóny a nastúpia už proti Považskej Bystrici. Taktiež sa klubu podarilo vybaviť všetky potrebné papiere pre návrat Vladislava Solomončáka na Slovensko. O doplnení kádra informoval generálny manažér HC Prešov Penguins František Pulščák.

Profily posíl

Jaroslav Obšut je bývalý reprezentant Slovenska, zúčastnil sa na dvoch majstrovstvách sveta, jednej olympiáde a predstavil sa tiež na svetovom pohári v roku 2004. V NHL obliekal dresy St. Louis a Colorada.

Lukáš Klíma je rodákom z Ilavy. Dvadsaťšesťročný krídelnik má na konte 130 štartov v slovenskej extralige, predstavil sa tiež v českej najvyššej súťaži.

Ruský útočník Vladislav Solomončak bol v Prešove už počas prípravy, po viacerých problémoch s vízami sa klubu podarilo vybaviť všetky potrebné náležitosti a Vladislav by mal v stredu prísť do Prešova.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM