Správy

Prešovčania spísali petíciu: Nepáči sa im plánovaná rekonštrukcia na Sídlisku III

Nespokojní Prešovčania spísali petíciu. Nepozdáva sa im plánovaná rekonštrukcia schátranej budovy na Sídlisku III. Čo im prekáža?

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania spísali petíciu: Nepáči sa im plánovaná rekonštrukcia na Sídlisku III
2
Galéria
Zdroj: Michal Mihaľák

V Prešove sme svedkami tento rok už v poradí deviatej petície. Tá ostatná sa týka chystanej rekonštrukcie vydraženého objektu Nákupného strediska Centrum – Bosákovho domu na Sídlisku III na apartmánový dom. Petičiari sú proti jeho plánovanej nadstavbe a vybudovaniu podzemného parkoviska v suteréne tohto objektu. Investor totiž žiada o navýšenie budovy o pol podlažia, s tým ale nespokojní občania nesúhlasia. Podľa ich slov majú aj obavy, že sa zhorší situácia okolo parkovania.

Mikuláš Komanický, predseda výboru v mestskej časti číslo 1, ktorý zahrňuje Sídlisko III, Sídlisko Mladosť a Rúrky uviedol, že tentokrát je potrebné prihliadať najmä na obyvateľov blokov na Tomašíkovej 2 až 14. „Tí už toho musia mať naozaj plné zuby, stále sa tam rozširujú prevádzky, stále sa tam niečo rekonštruuje a stavia, je tam aj problém s parkovaním. Obyvatelia tam nemajú ticho a pokoj,“ povedal a zároveň dodal: „Budova je však v schátralom stave a rekonštrukcia by bola správnym riešením.“

A čo na to prešovská radnica? Podľa slov hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej, na uvedenú budovu na Sídlisku III bola mestskému úradu predložená projektová dokumentácia za účelom vydania stanoviska ku konaniu na stavebný úrad. „V rámci tejto stavby sa uskutočnilo aj pracovné rokovanie za účasti investora, výboru mestskej časti, a aj obyvateľov protiľahlej bytovky, ktorí vyjadrovali nespokojnosť. Výsledkom stretnutia bolo niekoľko podmienok, na ktorých sa všetci zúčastnení zhodli a ktoré mal investor zapracovať do projektu, aby bolo vyhovené aj obyvateľom,“ povedala hovorkyňa.

Dodala, že pred tým, ako sa malo uskutočniť opätovné rokovanie v tom istom zložení, bola na úrad doručená v tejto veci petícia, ktorej v týchto dňoch ešte bežala lehota na vybavenie. „Ide však o existujúci objekt v značne schátralom stave a je potrebná jeho rekonštrukcia v pôvodnom objeme,“ uviedla Kmetóny Gazdová. Konečné slovo ohľadne rekonštrukcie bude mať hlavná architektka mesta a aj Stavebný úrad.

Vizualizáciu zverejňujeme so súhlasom autora Michala Mihaľáka

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Vizualizácia: Takto má vyzerať po obnove schátraná budova v Prešove
2
Galéria
Zdroj: Michal Mihaľák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM