Futbal Šport

Prešovčania so Zlatými Moravcami len remizovali: Bod zachraňoval Tatran v závere

Svoju dohrávku vo Fortuna lige majú za sebou hráči Prešova a Zlatých Moraviec. Tímy si body podelili, pričom Tatran zachraňoval remízu 5 minút pred koncom.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania so Zlatými Moravcami len remizovali: Bod zachraňoval Tatran v závere
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov a ViOn Zlaté Moravce sa v NTC Poprad v stredu v dohrávke 28. kola Fortuna ligy 2016/2017 rozišli zmierlivo po výsledku 1:1. Súboj dvoch posledných tímov tabuľky dohrávali z konca apríla, keď sneh a zlé počasie znemožnili odohrať duel v pôvodnom termíne.

Domácim sa už v 2. minúte zranil Peter Leško, ešte to chvíľu skúsil, ale v 10. minúte ho musel vystriedať Haledej. Hostia gólovo udreli v 14. minúte, keď šikovnú akciu predviedol Válovčan a preloboval Taliana v domácej bráne. Prešov mohol vyrovnať v 22. minúte, ale Dávid Leško trafil centrovanou loptou žrď a dorážku obrana hostí zblokovala. ViOn mal veľkú šancu v 37. minúte, Orávik zahral nakrátko na Pintéra, jeho projektil skončil na brvne.

V druhom polčase sa pod Tatrami rozpršalo, obraz hry sa príliš nemenil, tímy sa snažili, ale chýbali väčšie príležitosti. Po hodine hry dostal druhú žltú kartu hosťujúci Gešnábel. Prešov zacítil šancu a veľkú šancu mal v 66. striedajúci Trebuňák, no pošmykol sa a vzápätí napálil do brvna Kačala.

Strelecká smola domácich pokračovala, po rohu v 70. minúte vystrelil opäť len do tyče Trebuľák. V 81. minúte dostal druhú žltú kartu aj Prešovčan Dupkala a sily sa vyrovnali. Trénerovi domácich vyšlo striedanie, v 84. minúte prišiel na plochu Rolinc a už o pár okamihov bol po prečíslení v šestnástke na správnom mieste a vyrovnal na konečných 1:1.

1. FC Tatran Prešov – ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

  • Góly: 85. Rolinc – 14. Válovčan
  • Rozhodoval: Nemček, ŽK: Bartek, Hovančík, Dupkala, Kubus, Micherda – Gešnábel, Bariš, Kováč,
  • ČK: 81. Dupkala – 60. Gešnábel obaja po 2 ŽK
  • 185 divákov.
  • Tatran Prešov: Talian – Kačala, Bartek, Dzurík, D. Leško – Hovančík, Micherda – Dupkala, Kubus (63. Trebuňák), P. Leško (10. Haladej, 84. Rolins) – Streňo
  • Zlaté Moravce: Kováč – Machuča, Pintér, Kapor, Chren – Bariš, De Oliveira Silva – Ujlaky (33. Guilavogui, 63. Pastva)), Gešnábel, Orávik – Válovčan (86. Kostadinov)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM