Samospráva

Prešovčania sa tešia veľkej novinke: Prešovské deti a mládež budú mať bezplatnú MHD!

Zmeny pre deti a mládež od 6 do 18 rokov s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice, začnú platiť od prvého septembra 2023.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania sa tešia veľkej novinke: Prešovské deti a mládež budú mať bezplatnú MHD!
Foto: Ľubomír Hudačko

V súvislosti so zmenou tarify MHD v Prešove čaká deti a mládež s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice výrazná zmena. Od 1. septembra 2023 zaplatia za ročný alebo 3-mesačný lístok len symbolicky 1 euro. Informovala o tom prešovská radnica na svojej webstránke.

Ciele

„Snahou mesta Prešov je dlhodobo rozširovať a podporovať verejnú dopravu, ako hlavný spôsob prepravy v meste Prešov. Vysoký podiel bezemisnej dopravy, hlavne trolejbusov a prichádzajúce elektrobusy, nám prinesú čistejšie mesto, kvalitnejšie ovzdušie a výrazne uľahčia cestovanie najmä do školy a do práce. Naším cieľom je v tomto prípade umožniť deťom a mládeži, aby mohli za svojimi krúžkami a športovou činnosťou dochádzať v rámci mesta Prešov bezplatne a aby k tomu nemuseli využívať prepravu osobnými vozidlami. Tomuto kroku predchádzali mnohé rokovania a kompletná príprava a analýza zo strany DPMP, a rovnako veľký záujem obyvateľov o túto službu, ktorú veríme, že budú deti a mládež naplno využívať,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

Skvelé, ale…

„Výborné… Určite to pomôže veľa rodinám,“ okomentovala novinku na sociálnej sieti Gabriela a pozitívne reaguje väčšina Prešovčanov. „Chválim a vítam, to je skvelá správa. Konečne aj nejaká výhoda pre obyvateľov Prešova. Otázne je koľko to bude stáť, z čoho sa to bude financovať, resp. na úkor čoho?“ chváli na zároveň sa aj pýta Ivana.

Otázky majú aj seniori a rodičia detí z okolitých dedín. „Prečo naše deti z okolitých obcí, ktorým musíme platiť SAD, nemôžu mať aspoň MHD zadarmo?“ zaznelo v Kataríninom komentári.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM