Rôzne

Prešovčania sa dočkali: Už môžu využívať vynovenú zastávku MHD na Čiernom moste

Zastávka MHD Čierny most v smere do centra mesta je po rekonštrukcii od piatka opäť v prevádzke na svojom pôvodnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania sa dočkali: Už môžu využívať vynovenú zastávku MHD na Čiernom moste
Zdroj: Dnes24.sk

Cestujúci už môžu využívať vynovenú zastávku MHD na Čiernom moste. Ako informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, práce trvali približne dva mesiace.

Lepšie pristavenie vozidla

„Na nástupišti pribudla nová dlažba. Pôvodný zastávkový prístrešok nahradil modernejší typ s oceľovou nosnou konštrukciou, plochou strechou a lavičkou so sedadlom z masívneho dreva. Nástupište pre cestujúcich spolu s rekonštruovanými časťami je dlhé 40 metrov a široké viac ako 6,5 metra,“ povedal Tomek.

Nástupište je podľa jeho slov vybavené takzvaným kasselským obrubníkom, ktorý umožňuje lepšie pristavenie vozidla k zastávke, čo prinesie väčší komfort pre cestujúcich pri nastupovaní a vystupovaní.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Pre slabozrakých a nevidiacich

„Na mieste pribudol aj automat na cestovné lístky, nový odpadkový kôš a zábradlie, ktoré je vyplnené tromi oceľovými rúrkami. Na nástupnej ploche sú zapracované aj vodiace prvky pre slabozrakých a nevidiacich,“ priblížil Tomek.

Rekonštrukcia zahŕňala aj odstavný pruh pre vozidlá MHD, ktorý je vyhotovený z betónu v dĺžke takmer 41 metrov v identickom prevedení ako na protiľahlej zastávke.

Zhotoviteľ stavby zrealizoval práce na základe zmluvy za 50 397,96 eur s DPH.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM