Ľubomír Hudačko Iné športy

Prešovčania prehrali so Szegedom: Hádzanári si tak v nádeji na postup výrazne pohoršili

Hádzanári Tatrana Prešov v sobotu prehrali v zápase C-skupiny Pohára EHF so Szegedom 29:31, čím klesli ich šance na postup zo skupiny. Zverenci trénera Petra Hatalčíka však podali zodpovedný výkon, ktorý vyzdvihol aj samotný kouč.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania prehrali so Szegedom: Hádzanári si tak v nádeji na postup výrazne pohoršili
Zdroj: TASR

Zápas proti Szegedu sa hral pred výbornou kulisou. Takmer zaplnená prešovská hala videla kvalitný zápas, v ktorom mali navrch favorizovaní hostia. Szeged nastupoval do zápasu v pozícii lídra C-skupiny. Prešovčania mali po dvoch zápasoch na konte víťazstvo nad Kristianstadom a prehru v Nantes. Zápas napokon vyznel lepšie pre hostí, ktorí sa na radosť početnej skupinky svojich fanúšikov tešili z víťazstva 31:29.

„Odohrali sme dobrý zápas, no škoda, že sme ho o dva góly prehrali. Veľmi sme chceli vyhrať aj kvôli udržaniu šancí na postup. Potrebujeme každý bod a o to viac nás táto prehra mrzí. Zápas sme prehrali aj preto, že nám chýbala väčšia trpezlivosť a chladná hlava v zakončení. Brankári súpera chytali vynikajúco, to treba uznať. V druhom polčase sme sa dokázali dotiahnuť na súpera, no potom sme nepremenili niekoľko výborných streleckých príležitostí. Szeged to potrestal a dotiahol zápas do víťazného konca,“ povedal krídelník Tomáš Urban, ktorý konto maďarského súpera zaťažil piatimi gólmi. Prehra so Szegedom ho mrzela, Prešovčania mohli proti Picku získať body. Po väčšiu časť zápasu však len doťahovali náskok súpera, v jednej chvíli prehrávali rozdielom piatich gólov. „Szeged je jedno vynikajúce mužstvo. Momentálne majú naozaj skvele poskladaný tím, ktorý patrí k európskej špičke,“ uznal Urban kvality súpera.

Tréner Tatrana Peter Hatalčík po zápase pochválil svojich zverencov. Tí nastúpili bez niekoľkých kľúčových hráčov, napríklad bez kapitána Radoslava Antla. Oklieštená zostava Tatrana však silnému súperovi vzdorovala statočne. „Szeged nemá problém prestriedať ktoréhokoľvek hráča, ktorý následne ukáže vysokú kvalitu. U nás tomu tak nie je. Snažili sme sa eliminovať stred, v ktorom má súper silné spojky. To sa nám čiastočne darilo, no nedá sa po celý zápas odolávať takej útočnej sile, akú Szeged má. Tesná prehra nás mrzí, ale musíme bojovať ďalej,“ uviedol Hatalčík.

Tri góly si v zápase proti Szegedu pripísal Žarko Pejovič. Vysoký legionár však po zápase netajil sklamanie, v náročnej C-skupine môže chýbať každý bod. „Musíme vyhrať v Kristianstadom a aj s Nantes. Myslím si, že sa všetko rozhodne v poslednom zápase,“ predpokladá legionár prešovského tímu.

Prešovčania sú po zápase so Szegedom na treťom mieste C-skupiny so ziskom dvoch bodov. Nantes a Kristianstad však majú k dobru vzájomný zápas. Szeged je po výhre nad Tatranom suverénne prvý, keď má na konte plný počet bodov (6). Nasledujúci zápas odohrá prešovský tím na pôde Szegedu. Stretnutie je na programe v sobotu 15. marca o 18:30.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM