Správy

Prešovčania odratávajú dni do návštevy pápeža: Pripomínať sa to bude aj na facebooku

Na priestranstve pred Mestskou športovou halou v Prešove bude pápež František predsedať Božskej liturgii sv. Jána Zlatoústeho, počas ktorej ohlási homíliu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania odratávajú dni do návštevy pápeža: Pripomínať sa to bude aj na facebooku
Zdroj: TASR/AP

V týchto dňoch spustila gréckokatolícka Prešovská archieparchia svoj profil na sociálnej sieti.

V utorok 14. septembra

Ako povedal hovorca archieparchie Michal Pavlišinovič, práve aj pripravovaná návšteva Svätého Otca Františka na Slovensku je dôvodom k spusteniu profilu na sociálnej sieti.

Veriaci budú mať podľa Pavlišinoviča príležitosť dozvedieť sa aktuálne informácie k pripravovanej návšteve Svätého Otca Františka, ktorý v utorok 14. septembra navštívi aj sídlo gréckokatolíkov, mesto Prešov.

Na priestranstve pred Mestskou športovou halou bude predsedať Božskej liturgii sv. Jána Zlatoústeho, počas ktorej ohlási homíliu.

Dobro a krása

„Myslím, že na sociálnej sieti budeme zdieľať nielen rôzne informácie zo života Prešovskej archieparchie, či celej gréckokatolíckej cirkvi, ale predovšetkým dobro, krásu a pravdu, skúsenosť viery, skúsenosť s Božou láskou a nádejou, ktorú máme,“ priblížil vo videu na sociálnej sieti protosynkel Prešovskej archieparchie Ľubomír Petrík.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Na profile facebook.com/grkat­po bude podľa Pavlišinoviča prezentovaná nielen história Prešovskej archieparchie, ale predovšetkým súčasný duchovný život gréckokatolíkov a krása byzantského obradu, ktorý je súčasťou slovenského územia už od príchodu slovanských apoštolov Cyrila a Metoda.

200. výročie

Prešovská archieparchia je metropolitnou eparchiou Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris na Slovensku a sídli v Prešove.

Na jej čele stojí vladyka Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita. V roku 2018 si archieparchia pripomenula 200. výročie jej zriadenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM