Ľubomír Hudačko Správy

Prešovčania na to čakali 7 mesiacov: Na Šváboch KONEČNE využívame vynovené schodisko

K rekon­štrukcii sa pristúpilo z dôvodu narušenej mechanickej odolnosti a stability objektu schodiska, ktorý bol v havarijnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania na to čakali 7 mesiacov: Na Šváboch KONEČNE využívame vynovené schodisko
Zdroj: Dnes24.sk/Mesto Prešov

Zhotoviteľ ukončil rekonštrukciu schodiska, zábradlia a bočnej rímsy na Švábskej ulici. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.

Realizácia bola podľa jej slov financovaná z vlastných zdrojov.

Práce začali ešte začiatkom marca, Prešovčania tak čakali na využívanie schodiska vyše 7 mesiacov.

„Mesto stavbu od zhotoviteľa prevzalo v stredu 4. októbra 2023. K rekon­štrukcii sa pristúpilo z dôvodu narušenej mechanickej odolnosti a stability objektu schodiska, ktorý bol v havarijnom stave. Výsledná celková cena diela predstavuje sumu vo výške 43 318,48 eur,“ priblížila hovorkyňa.

Betonáž vybúranej časti

V rámci búracích prác došlo ku kompletnej demontáži oceľového zábradlia vrátane kotviacich prvkov, oceľovej/betónovej lemovacej konštrukcie vrátane kotviacich oceľových prvkov a platní, a rovnako exteriérovej dlažby vrátane podkladných vrstiev po úroveň nosnej železobetónovej konštrukcie schodiska.

„Realizovalo sa tiež osekanie omietky a lepidla s výstužnou vrstvou po nosnú železobetónovú konštrukciu a vybúranie časti nosnej schodiskovej konštrukcie. V rámci sanačných opatrení sa pristúpilo k betonáži vybúranej časti nosnej schodiskovej konštrukcie, realizácii nového oceľového zábradlia, novej omietky a k položeniu novej dlažby, ktorú bolo potrebné vymeniť,“ doplnila Rácová.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM