Hokej

Prešovčania majú našliapnuté na postup. Mosnár: Nevzdáme sa!

Hokejisti HC GROTTO Prešov zvíťazili aj v 2. zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania majú našliapnuté na postup. Mosnár: Nevzdáme sa!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Po stredajšom triumfe 3:0 vyhrali vo štvrtok 4:3 po predĺžení a v sobotu môžu pred vlastnými fanúšikmi spečatiť postup do štvrťfinále.

Strelecké trápenie domácich

V úvode si oba tímy vypracovali niekoľko šancí. Hostia sa dostali do tlaku pri presilovke a Melicherčík mal plné ruky práce. Na druhej strane pohrozil Salituro. V 10. minúte potiahol puk po ľavej strane Romaňák a tvrdo vypálil, no Bespalov si poradil. V 11. minúte mohol otvoriť skóre Sýkora, ale ani on neprekonal Melicherčíka. Skóre sa menilo až v 17. minúte, keď sa presadil do pravého horného rohu Michnáč – 0:1.

V 24. minúte mal ďalšiu dobrú šancu Sýkora, no ani druhýkrát neuspel proti domácemu brankárovi. Spišská si od 27. minúty zahrala prvú presilovku, no veľmi jej nevyšla. V 31. minúte sa ani na dvakrát nepresadil Kuru. Strelecké trápenie domácich pokračovalo aj v ďalších minútach, keď nepremenili ďalšie šance. Naopak, hostia v 38. minúte zvýšili svoje vedenie, v presilovke skóroval Welychka – 0:2.

Dramatický záver

Prešovčania využili po ďalšej prestávke aj druhú početnú výhodu zásluhou Nauša a zdalo sa, že kráčajú jasne za druhým triumfom v sérii. Domáci však nezložili zbrane a po 108 minútach sa im podarilo prekonať brankára Bespalova. V 48. minúte znížil Džugan a v 51. upravil z dorážky na 2:3 Salituro. Podarilo sa im tak zdramatizovať záver duelu, v ktorom si vypracovali ešte niekoľko ďalších šancí na vyrovnanie, skúsili aj hru bez brankára a počas nej dokázali vyrovnať. Iba 22 sekúnd pred koncom poslal duel do predĺženia Podlipnik – 3:3.

V predĺžení, ktoré sa hralo 20 minút 5 na 5, si oba tímy vytvorili niekoľko dobrých streleckých príležitostí. O víťazovi nakoniec rozhodol zbytočný faul Vartovníka v 73. minúte, ktorý poslal nešetrným zákrokom na ľad jedného z hosťujúcich hráčov. Jeho vylúčenie potrestal Růžička, Prešovčania si tak pripísali druhý triumf a sú blízko k postupu.

HK Spišská Nová Ves – HC GROTTO Prešov 3:4 pp (0:1, 0:1, 3:1 – 0:1)

Góly: 48. Džugan (Kuru, Ouellet-Beaudry), 51. Salituro (Giľak, Tkáč), 60. Podlipnik (Hamráček, Tkáč) – 17. Michnáč (Nauš), 38. Welychka (Čacho, Lialka), 45. Nauš (Glazkov, Vas), 74. Růžička (Glazkov, Čacho). Rozhodovali: Hronský, Müllner – Šoltés, Jedlička, vylúčení: 7:4 na 2 min, navyše: Atwal – Rajnoha obaja 5+DKZ za údery, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 1611 divákov.

Zostavy

Spišská Nová Ves: Melicherčík – Malina, Atwal, Ouellet-Beaudry, Romaňák, Podlipnik, Ordzdovenský – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Džugan – Hamráček, Vartovník, Štrauch – Ahström, Vrábeľ, Tkáč

Prešov: Bespalov – F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Růžička, Glazkov – Michnáč, Čacho, Welychka – Nauš, Vas, Lialka – Šimun, Zagrapan, Sýkora – Lalík, V. Fekiač, Valent

/stav série: 0:2/

Hlasy trénerov

Začali sme lepšie ako v prvom zápase, mali sme lepší pohyb. Žiaľ, dostali sme gól. Keď niekto niekedy pozeral hokej, tak nemôže vylúčiť brankára za posunutie bránky v takomto prípade. To nie je sťažnosť, ale v takýchto ťažkých zápasoch by som prosil viac korektnosti. V tretej tretine sme ukázali charakter a silu. Na našom vylúčení v predĺžení som nevidel nič… . Ťažko potom hráčov motivovať. Určite sa však nevzdávame a do Prešova ideme zabojovať s cieľom vrátiť sériu do Spišskej Novej Vsi,“ poznamenal tréner HK Spišská Nová Ves Miroslav Mosnár.

Keď v sérii vediete 2:0, tak je prirodzene spokojnosť. V zápase sme mali dve fázy. Prvá bola lepšia, hrali sme počas nej dobre, držali sme sa našej organizácie hry a viedli sme 3:0. Potom prišla druhá fáza, za ktorú musím vyzdvihnúť aj súpera, ktorý sa zaťal a dokázal nielen znížiť, ale počas hry bez brankára aj vyrovnať. V Prešove by sme potrebovali šiesteho hráča, čiže divákov, ktorých chcem týmto pozvať na štadión,“ povedal tréner HC GROTTO Prešov Ernest Bokroš.

Foto: archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM