Správy

Prešovčania majú krásne vynovenú Jarkovú ulicu: Jeden DETAIL ich však vytáča! FOTO

So vzácnym hosťom, programom a hojnou účasťou. Tak prebiehalo otvorenie zrekonštruovanej Jarkovej ulice v Prešove. Má to však háčik.

Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prešovčanom vo veľkom vadí chybičká krásy na Jarkovej ulici. Jej nedávne otvorenie po rekonštrukcii prišiel osobne podporiť aj premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Nápis prekáža

Na ceste sa totiž nachádzajú kanalizačné poklopy, ktoré majú nápis odvekého mestského rivala.

Patria Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti so sídlom v Košiciach. A to mnohí lokálpatrioti nevedia stráviť, pretože im nápis Košice poriadne prekáža.

Sťažnosti pribúdajú

„Je to hanba, také veľké mesto by si predsa nemalo nechať určovať, čo bude v historickom jadre mesta napísané. A to dokonca po rekonštrukcii obľúbenej ulice. Neviem si to vysvetliť,“ prezradil nám svoj názor Peter, ktorý pracuje neďaleko dotknutej lokality a preto sa na nápis díva každý deň. Niekto to môže považovať za zbytočné riešiť v súčasnej pandemickej dobe, no na sociálnych sieťach je podobných sťažností neúrekom.

Prekáža vám nápis Košice na poklope pozdĺž Jarkovej ulice?

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Dokonca sme ich zachytili aj od prešovských osobností. Názor primátorky Andrey Turčanovej k tejto téme je však jednoznačný.

Cieľ kauzy

„V minulosti bolo veľmi veľa krádeží a bolo ťažké dosledovať, kde v zberných surovinách tieto poklopy skončili. Myslím, že táto kauza bola umelo vytvorená s cieľom poškodiť význam tejto akcie a znevážiť jej výsledok,“ povedala médiám počas slávnostného otvorenia ulice.

A ako to na mieste po novom vyzerá nájdete v priloženej fotogalérii, taktiež aj s dotknutým košickým nápisom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Nová podoba Jarkovej ulice v Prešove
14
Galéria

Ďalšie správy z Prešova nájdete tu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM