Kultúra

Prešovčania Khadaver pripravujú druhý album: Pozrite si prvé video z nahrávania

Prešovská skupina Khadaver sa po dlhšom čase hlási o slovo. Kapela doplnila zostavu a začína makať na novom albume. Prinášame vám čerstvé informácie z ich tábora a prvé video z nahrávania druhého štúdiového albumu Exstinctio Mundi.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania Khadaver pripravujú druhý album: Pozrite si prvé video z nahrávania
Zdroj: Dnes24.sk

Debutovú nahrávku New World Disorder vydala prešovská skupina Khadaver ešte v roku 2012. Prednedávnom sa kapela zatvorila do štúdia a počas voľných víkendov ide nahrávať materiál pre nový album, ktorého názov je Exstinctio Mundi.

Nový album do konca júla

Album sa nahráva v popradskom štúdiu MF Studios pod taktovkou Martina Barlu, bubeníka popradských Astarot, u ktorého nahrávali aj Infer, Obliterate, Fishartcollection, Disconsolate, Feel a Curse a The Search. „Skladby budú viac vyspelé, viac gitarové, viac temné. Elektronika bude dotvárať atmosféru, vo veľkej miere bude počuť aj symfonické pasáže,“ prezradil hlavný mozog skupiny Nihil Nix.

Ako sľubuje líder formácie, tak nový album by mal byť hotový do konca júla. „Nahrávku si vydávať na vlastné náklady už nemienime. Plánujeme zohnať seriózne vydavateľstvo, ktoré album dostane do obehu. Prezradím, že máme už aj jednu ponuku, ale v tejto chvíli viac povedať nemôžem,“ uviedol Nihil Nix.

Nemajú basgitaristu

Kapelu neminulo, žiaľ, ani personálne zemetrasenie a v súčasnosti sú Khadaver trio. Aktuálnu zostavu tvoria: Nihil Nix – vokály, rytmická a lead gitara, sample a klávesy, Feral Inferis – rytmická a lead gitara, Luxin Tenebris – bicie. Skupina stále nemá basgitaristu a tak na novom albume bude na tomto poste hosťovať basák Kayso z prešovskej formácie Slight Lie. Khadaver sa rozhodli, že vtiahnu do nahrávacieho procesu aj fanúšikov a to prostredníctvom videí. Ako prvé sa v štúdiu nahrávali bicie.

„Na týchto pesničkách sme pracovali približne rok a pol a cítim výrazný posun vpred,“ nechal sa počuť bubeník Luxin Tenebris, ktorý je členom skupiny od roku 2012. „Martin Barla je bubeník, dosť mi pomohol a veľmi dobre sa mi s ním spolupracovalo,“ dodal. Nuž, ale ako sa hovorí, lepšie raz vidieť, ako stokrát čítať. Postupne sa môžete tešiť na ďalšie videá z kuchyne Khadaver.

Prešovčania z kapely Khadaver: Nový album vydajú koncom júla!
2
Galéria
Khadaver točí novú dosku: Takto Prešovčania nahrávali bicie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM