Šport

Prešovčania doma nestačili na Prievidzu: Volejbalisti v semifinále prehrávajú 1:2

Semifinálová play off séria volejbalistov Prešova pokračovala 3. zápasom. Po ďalšej 5-setovej dráme v Športovej hale PU si cenný sklap odniesli hostia.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania doma nestačili na Prievidzu: Volejbalisti v semifinále prehrávajú 1:2
Zdroj: Veronika Mihaliková

Stav série hranej na tri víťazné zápasy je 1:2, hostia totiž vyhrali 2:3 (25:21, 21:25, 19:25, 25:16, 12:15). Prešov semifinále odštartoval a preto mal pri treťom zápase výhodu domáceho ihriska. Súperi si nič nedarovali už od úvodu.

Lux sa necítil fit

Prvé zaváhanie mali na účte Prešovčania, keď sa hosťom podarilo odskočiť o štyri body na 11:15. Do záveru setu prebral opraty do svojich rúk Martin Sopko, ktorý exceloval na útoku aj v obrane a set vyhrali domáci 25:21. Druhý set sa hral v rovnako dyna­mickom tempe a priniesol opäť vyrovnanú partiu na oboch stranách. Prvé manko doťahovali Prievidžania za stavu 8:5. Vyrovnaný set trval do 13:13.

Aj napriek snahe domácich, Prievidžania neupustili od svojej riskantnej hry a udržali náskok do konca setu v pomere 21:25. Do tretieho setu nastúpili mužstvá bezo zmeny v zostave. Hralo sa vyrovnane do stavu 15:15. Servujúci Prievidžan Jančura pomohol hosťom k náskoku 16:19, ktorý si neskôr útočnou hrou hostia ešte zvýšil. Set ukončila Prievidza prudkým podaním na 19:25.

Lux po absencii v Prievidzi síce nastúpil, ale necítil sa úplne fit. Hostia potrebovali urobiť posledný krok na ceste za víťazstvom, ale to by si museli merať sily s iným súperom. Vyrovnanú hru prerušil na podaní Ján Halaj, vďaka ktorému si domáci vypracovali prvý trojbodový náskok 11:8. K výkonu burcovala Prešovčanov plná tribúna a odzrkadlilo sa to aj na ihrisku. Štvrtý set získali vo svoj prospech rozdielom 25:16.

Tajbrejk začali podaním hostia. Strany si tímy menili za stavu 7:8. Domácim nevyšli útoky a už opäť museli doťahovať 3 body za stavu 8:11.

Spravia všetko

V útoku sa potom predviedol, celý zápas skvele útočiaci Portugalec Sequeira a bolo 11:12. Útok Michala Rajdugu lízal pásku na sieti, neprešiel cez ňu a nešťastne spadol tesne do ihriska, 11:13. Sopko ešte pridal jeden zo svojich úspešných útokov na 12:13. Hostia potom premenili prvý mečbal a vyhrali. Ďalší zápas sa bude hrať v stredu (05.04.2017) o 18:00 Športovej hale v Prievidzi.

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Na ťahu sme boli my, pretože sme doma potrebovali zvíťaziť. V stredu bude musieť ten posledný krok spraviť Prievidza a my spravíme všetko preto, aby sme sériu dostali späť do Prešova.”

Richard Nemec, tréner VK Prievidza: „Výhra v Prešove je super, pretože vieme o tom, aké kvality má. Trošku nám zahralo do karát, že Lux nie je v 100% forme. Je to veľmi cenné víťazstvo. Je to veľký krok, ale aj záväzok, aby sme sa koncentrovali na náš domáci zápas. Pre divákov to bol kvalitný volejbal z oboch strán.“

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM