Rôzne

Prešovčania, dobré vedieť vopred: S takýmito dopravnými obmedzeniami treba rátať!

Už o niekoľko dní sa v našom meste uskutoční historicky prvý Prešovský polmaratón. Nezaobíde sa však bez dočasných dopravných obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, dobré vedieť vopred: S takýmito dopravnými obmedzeniami treba rátať!
1
Galéria

Bežecké podujatie Prešov Half Marathon sa uskutoční 15. septembra 2018 pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, predsedu PSK Milana Majerského a dekana Fakulty športu PU Pavla Ružbarského. „Prvý Prešovský polmaratón si však bude vyžadovať viaceré, najmä dopravné obmedzenia, čo je pri takýchto podujatiach samozrejmosťou,“ informovala prešovská radnica.

Dočasná uzávera

Organizátori podujatia upozorňujú, že vo vyznačenom území (mapa v priloženej fotogalérii, v prípade vo väčšom rozlíšení na stiahnutie tu) na uliciach: Hlavná ulica (štart) – Hurbanistov – Slovenská – Metodova – Jarkova – Weberova – Baštová – Okružná – Sídlisko Dukl. Hrdinov – Záhradná – Požiarnicka – Štefánikova – Janka Borodáča – Hviezdoslavova – Tarasa Ševčenka – Urbánkova – Zápotockého – Pavlovičovo námestie – Partizánska – Masarykova – Plzenská – Bayerova – Kpt. Nálepku – Námestie legionárov – Grešova – Vajanského – Konštantínova bude na základe platného rozhodnutia Mesta Prešov od 9:30 do 13:00 realizovaná dočasná uzávera komunikácií. MHD bude v danom čase jazdiť po obchádzkových trasách mimo vyznačenú zónu.

Organizátori preto žiadajú všetkých obyvateľov mesta o striktné dodržiavanie prenosných dopravných značení, pokynov usporiadateľov a príslušníkov policajného zboru, či mestskej polície.

„Ak v čase pretekov nevyhnutne potrebujete použiť motorové vozidlo na presun, je potrebné parkovať mimo označených zón, vyhnete sa tak prípadnému zdržaniu. Presun autom bude za pokynov príslušných pracovníkov povolený len v urgentných prípadoch. Veríme, že vzájomná tolerancia, ohľaduplnosť a trpezlivosť prispejú k plynulému a bezpečnému priebehu podujatia a v neposlednom rade aj ku skvelej športovej atmosfére a príjemnému stráveniu sviatočného dňa,“ uviedla radnica.

Nielen pre profíkov

Prešov Half Marathon je určený nielen pre profesionálnych bežcov a športovcov, ale aj pre tých, ktorí sa behu venujú vo voľnom čase. Toto podujatie bude spojené aj s bohatým programom v priestoroch štartu a cieľa. Chýbať nebudú stanice s občerstvením, zábava, pestrý hudobný program a pre víťaza pamätná medaila, tričko a unikátny certifikát o prekročení 49. rovnobežky. Pretek v kategóriách 10 km a polmaratón je navyše skvelou možnosťou, ako si vopred otestovať formu pred vrcholom sezóny na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach.

Prvý Prešovský polmaratón si vyžiada dočasnú uzáveru komunikácií
1
Galéria

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM