Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovčania, dobré o nich vedieť: 12 akcií tohto týždňa, ktoré môžu dostať aj vás

Budú sa konať v našom meste a je dobré o nich vedieť. Naša redakcia vybrala pre vás 12 podujatí tohto týždňa, ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, dobré o nich vedieť: 12 akcií tohto týždňa, ktoré môžu dostať aj vás
Zdroj: TASR

Mikulášska Burza

5. decembra o 13:00 v Knižnici P. O. Hviezdoslava, Sídlisko 3, Prostějovská 35

Tím knižnice pre záujemcov pripravil burzu kníh, ktoré môžete darovať aj sami sebe na Mikuláša.

Dobrú, mami

5. decembra o 18:30 v DJZ

Americká autorka Marsha Norman stvorila komorný príbeh. Ten má však v sebe až antickú osudovosť. Večerný rozhovor matky s dcérou, ktorý spočiatku vyzerá ako milé stretnutie po náročnom dni, sa zmení na dravý až zúrivý boj, keď Thelma pochopí, že jej dcéra Jessie si chce siahnuť na život.

Mikuláš v Prešove

6. decembra od 16.00 na Hlavnej

Príďte sa zabaviť na pešiu zónu s čertom, anjelom a Mikulášom. Nebude chýbať ani rozsvietenie vianočného stromčeka a takisto ani žrebovanie mikulášskej hry.

Vianočná Janais

7. decembra od 19.00 v Kine Scala

Príďte sa nadýchnuť atmosféry Vianoc so speváčkou Janais a jej kapelou. Okrem speváčkiných autorských skladieb sa môžete tešiť na tradičné slovenské koledy, ale aj na najkrajšie vianočné piesne vo francúzštine a angličtine ako sú Petit Papa Noël, L'enfant au tambour, či Go tell it on the mountain.

Vianočné programy

8. decembra o 15:00 – 19:00 na Hlavnej

Živé vysielanie Rádia Regina Východ, Tomi Súčik a Marek Lacko a Juraj Hnilica. To všetko na prešovskom pódiu na Hlavnej.

Láska v štýle Baroko

8. decembra o 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Či sa môže Grófsky psiar odrazu premeniť na svojho pána a Gróf na strašiaka, Grófka sa stať slúžkou a lokaj znevažovať svojho pána na jeho príkaz? Môže. Ak je to kvôli láske. Neveríte? Potom sa príďte presvedčiť na vianočnú rozprávku pre dospelých.

Ventolin, Johuš Matuš

8. decembra od 21.00 v Chris­tianii

Päť rokov po vydaní úspěšného debutového album Totem má pozíciu jedného z najvyhľadáva­nejších hráčov. A jeho show je nezastaviteľná aj s druhým albumom Vitajte. Práve tento album predstaví Ventolin na koncerte, predskakovať mu bude Johana Novotná, vystupujúca pod menom Johuš Matuš, ktorá vydala minulý rok digitálny album Rural Pop.

Objavovanie Prešova

9. decembra 10:00 – 13:00 a 10. decembra 14:00 – 17:00 pri MIC

Všetci milovníci histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov sú pozvaní na cyklus stretnutí s názvom Objavovanie Prešova. Témou tohto objavovania budú Cechy mäsiarov, olejkárov, felčiarov a holičov.

Handmade trhy

9. decembra o 14:00 v Čukoláde

Trhy, kde nájdete kvalitné a originálne výrobky od šikovných remeselníkov.

Martinko Klingáč

9. decembra o 16:00 vo Viole

Postava Martinka Klingáča, známa nie len zo slovenských rozprávok Pavla Dobšinského, ale aj po celom svete, ožíva v činoherno-bábkovej rozprávke Divadla Portál. Predstavenie s pesničkami o nešikovnej Hanke, ktorej pomôže Martinko Klingáč vyriešiť situáciu, do ktorej sa nečakane dostala. Bábkovo-činoherné divadlo pred deti.

Sima Martausová

9. decembra 18:00 – 20:00 v Kine Scala

Po minuloročnom vypredanom turné, prichádza Sima s novým programom. Spolu so svojou kapelou a hosťom, Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, pod vedením dirigenta Adriana Kokoša, pripravia fanúšikom nezabudnuteľné momenty.

Nikola Šuhaj

10. decembra o 16:00 v DJZ

Na konci sveta, v dedinke učupenej v lone štítov, narodil sa zbojník, ktorý bohatým bral a chudobným dával, až kým ho zrada nepripravila o lásku aj o život. Pôvodný slovenský muzikál.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM