Kultúra

Prešovčania čakali na Hex 2 roky: Bolo to jedno z najlepších turné, vraví Yxo

Bonusom bolo, že kapela jednotlivé koncerty oživila výberom predskokana. V každom meste tak zahrala aj mladá kapela.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania čakali na Hex 2 roky: Bolo to jedno z najlepších turné, vraví Yxo
Zdroj: Facebook.com/HEXOFFICIAL

Textom ‚v piatok podvečer si zresetujem hlavu‘ začína refrén známeho hitu skupiny Hex. V piatok (29. 4.) podvečer si spolu s kapelou zresetovali hlavu fanúšikovia v prešovskom klube Stromoradie. Dva roky odkladané Hex Back To The Clubs Tour začali 20. apríla v Piešťanoch a šnúru šiestich koncertov skončili práve v Prešove.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

V októbri 1992 vydala skupina debutový album Ježiš Kristus nosí krátke nohavice, odvtedy majú na svojom konte deväť štúdiových albumov a dosť hitov do koncertného playlistu. Dostali sa do neho aj dve nové pesničky z pripravovaného nového albumu.

Čo zahrali

Spievať nutné, tlieskať rovnako, skákať a tancovať povolené, k tomu samozrejme všade prítomné mobilné telefóny, to všetko sa dialo pri pesničkách Všetko čo mám rád, Každý deň je nedeľa, Ty a ja, Chvíľu áno, chvíľu nie, Kde je tu láska, Maťo a Linda, Tam kde slnko spí, Indiánske leto, cover verzii skupiny Cure Boys Don't Cry.

A tiež Život, už spomínaná V piatok podvečer, Keď sme sami či Vetroň. Bez prídavku sa odísť nedá a Prešovčania ho dostali v podobe hitov Nikdy nebolo lepšie a Letná láska.

Pri takej kapele ako je Hex, ktorá je na scéne už tri desiatky rokov, je namieste otázka, ktoré koncerty má radšej, klubové alebo na veľkej scéne.

Viac správ z Prešova:

„V našom prípade je to úplne jedno, my milujeme samotné živé hranie, či už hráme pre sto ľudí v klube, alebo na veľkom festivale pre 5-tisíc ľudí, tak je to pre nás vždy krásna vec, že sme na tom mieste a bavíme sa interaktívne s tými ľuďmi,“ povedal pre Tasr Tomáš Yxo Dohňanský.

Dva roky odkladu

Kapela jednotlivé koncerty oživila aj tým, že si vybrali za predskokana v každom meste mladú kapelu.

„Dva roky odkladané turné budeme mať týmto koncertom za sebou, musím povedať, že to bolo jedno z najlepších turné, ktoré sme kedy dali. Fantastickí ľudia, veľmi dobre sa nám hrá, znova to celé ožíva a my sa z toho veľmi tešíme. Pred vyše dvoma rokmi sme vyhlásili súťaž, prihlásilo sa nám vyše sto interpretov, z tých sme dvojkolovo spolu s fanúšikmi vybrali šesť kapiel, v každom meste hrala iná. Boli sme spokojní, veľmi dobré kapelky hrali s nami,“ dodal Dohňanský.

ilustračné foto

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM