Ľubomír Hudačko Samospráva

Prešovčan svojím vekom upútal pozornosť: Je najmladší kandidát na primátora v histórii SR!

Onedlho odovzdá kandidatúru na post primátora mesta Prešov aj Filip Antošovský (24). Tvrdí, že chce mestu prinavrátiť jeho skutočné možnosti a docieliť, aby ľudia odtiaľ neodchádzali. Má jasnú víziu a plán, ktorý nám podrobne predstavil.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan svojím vekom upútal pozornosť: Je najmladší kandidát na primátora v histórii SR!
Zdroj: Dnes24.sk

Donedávna pôsobil aj ako profesionálny motocyklový jazdec, neraz reprezentoval Prešov a krajinu na medzinárodných podujatiach. Teraz potvrdil kandidatútu na post primátora. Oficiálne ju Filip Antošovský (24) odovzdá 21. septembra, v deň svojich 25. narodenín.

Naštudoval si chod mesta

Po ukončení strednej školy sa venoval medzinárodnému obchodu a sprostredkovaniu služieb. Tam podľa svojich slov za posledné roky nadobudol veľa skúseností: „Taktiež aj významných kontaktov po celej Európe, ale aj svete. Pri začiatku štúdia na vysokej škole som dostal silný pocit priniesť uvedomenie tejto spoločnosti, tieto nápady neskôr formovali vznik združenia Prešov Prešovčanom, ktoré rád nazvem aj ako nové občianske myslenie,“ hovorí.

Prešov bol podľa Antošovského odjakživa križovatkou ciest a obchodu, na jeho slávnej minulosti chce zakladať jasnú budúcnosť. Tvrdí, že v poslednom roku si naštudoval chod mesta dopodrobna, na základe týchto zistení, považuje za svoju občiansku povinnosť priniesť osvetu do spoločnosti a pokúsiť sa o nápravu. „Ako prvé vo funkcii primátora mesta Prešov by som dal vypracovať podrobný audit, aby sme dôkladne zistili, čo sa tu stalo za ostatných osem rokov vlády pána Hagyariho,“ tvrdí.

Čo obnáša post primátora si uvedomuje

Dodáva, že nikto z jeho blízkej rodiny, ani on sám nemá žiadnu politickú minulosť. „Som obyčajný chalan s neobyčajným rozhodnutím,“ povedal. Jeho cieľom je prinavrátiť tretiemu najväčšiemu mestu na Slovensku jeho skutočné možnosti. „Aby ľudia, čo sa tu narodili a už žijú inde, boli opäť motivovaní sa sem vrátiť. Aby už mladí ďalej nemuseli odchádzať z prostredia, ktoré milujú, kôli lepším možnostiam osobného alebo kariernéhu rastu. Mam jasnú víziu a skutočný plán, ako vybudovať z tohoto mesta plnohodnotnú európsku metropolu 21. storočia,“ líči plány.

Jeho volebný program a jasnú víziu mesta zverejní po oficiálnom doručení kandidatúry. „V poslednej dobe sa aktívne zaujímam o vrerejno-prospešné blaho a správu veci verejných, ktorá sa stala dokonca mojím hobby. Mapovanie mestských častí, práca v teréne a stretávanie sa s ľudmi, primárne nie pre prezentáciu mojej osoby, ale pre vytvorenie si toho najobjektívnejšieho pohľadu na názory občanov. Podľa mojich zistení, som najmladší kandidát na post primátora v histórii Slovenskej republiky. Veľa ľudí mi vyčíta môj vek, a spája ho s kompetenciou riadiť toto mesto. Chcem však všetkých ubezpečiť, že si plne uvedomujem, čo obnáša post primátora mesta,“ dodal Antošovský.

Čítajte aj o kandidatúre primátora vo Veľkom Šariši!

Dôvody, prečo kandiduje na primátorku prezradila aj Andrea Turčanová!

foto: archív fa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM