Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovčan natočil film s Polívkom, Šiškovou či Holubovou: Premietnu ho na festivale Pocity

V rámci slovenskej sekcie sa diváci môžu tešiť aj na osobné stretnutie s režisérom Jarom Vojtekom.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan natočil film s Polívkom, Šiškovou či Holubovou: Premietnu ho na festivale Pocity
Zdroj: Art Film Fest

Už 14. ročník prešovského filmového festivalu Pocity prinesie precízny výber svetovej a domácej kinematografie, stretnutia s filmovými osobnosťami, ale aj ďalšími formami umenia. Informovala o tom Nina Šilanová z organizačného tímu festivalu Pocity.

„Festival potrvá od 5. do 11. októbra a uvidíme ho v Kine Scala, v Cinemaxe Novum, v Krajskej galérii, v prešovskej Hvezdárni a planetáriu či v klube Stromoradie,“ priblížila.

V rámci slovenskej sekcie sa diváci môžu tešiť aj na osobné stretnutie s režisérom Jarom Vojtekom, ktorý na festivale okrem posledného filmu Turnus (2023) uvedie aj svoje prvé dve dlhometrážne diela My zdes (2006) a Hranica (2009).

Prešovčan režíroval Polívku

„Slovenský film zastúpia aj nové dokumentárne filmy Šťastný človek (2023) či Všetci ľudia budú bratia (2023) – filmová reflexia o Alexandrovi Dubčekovi očami Roberta Kirchhoffa, ktorý taktiež príde na festival osobne,“ uviedla ďalej Šilanová.

Festival v predpremiére uvedie aj novú tragikomédiu A máme, čo sme chceli (2023), ktorú nakrútil Prešovčan Michal Kunes Kováč.

Režisér už v minulosti uviedol na festivale Pocity svoje krátke filmy a tentoraz predstaví divákom, spoločne so svojim štábom, svoj dlhometrážny hraný debut.

„Film sa odohráva na Silvestra roku 1992 a zachytáva príbeh jednej slovenskej rodiny, ktorá sa na prahu vzniku samostatnej republiky musí vyrovnať s vlastnou minulosťou. Herecky sa v ňom predstavia Eva Holubová, Bolek Polívka, Jan Budař, Jana Kovalčíková, Anna Šišková či Daniel Fischer,“ doplnila Šilanová.

archívne foto

Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM