Správy

Prešovčan Molčan postúpil do prvého finále na okruhu ATP Tour: A hral s Djokovičom!

Životný úspech Alexa Molčana! V Belehrade podáva skvelé výkony a to pritom hlavnej súťaži na okruhu ATP Tour nikdy predtým nehral ani štvrťfinále.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan Molčan postúpil do prvého finále na okruhu ATP Tour: A hral s Djokovičom!
Zdroj: TASR AP Photo/Darko Vojinovic

Slovenský tenista Alex Molčan sa prebojoval do finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Belehrade.

Hrozilo slovenské finále

V piatkovom stretnutí semifinále vyradil v pozícii kvalifikanta Argentínčana Federica Delbonisa nasadeného ako ôsmeho v 161-minútovej trojsetovej dráme 4:6 a dvakrát 6:4.

Čisto slovenské finále sa však nebude konať, Andrej Martin prehral so Srbom Novakom Djokovičom za 115 minút 1:6, 6:4, 0:6.

Dvadsaťtriročný Molčan dosiahol postupom do finále životný úspech. V srbskej metropole si najskôr pripísal svoje prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na okruhu ATP Tour, nikdy predtým nehral ani štvrťfinále.

Splnený sen

„Vôbec neviem, čo mám povedať. Som neskutočne šťastný, nemôžem tomu uveriť. Najväčším šťastím pre mňa v tomto momente je, že si môžem zahrať finále proti Novakovi Djokovičovi, splnil sa mi sen. Ani v najdivokejších snoch som si takúto situáciu doteraz nepredstavoval,“ citovala Molčana oficiálna stránke Slovenského tenisového zväzu (STZ).

V desiatej opäť na príjme rozhodol pri prvom mečbale: „Bol som chvíľami trocha naštvaný. Nehral som tak dobre ako v predchádzajúcich zápasoch, veľa som bojoval. Je to pre mňa veľmi sladké víťazstvo. Keď nehráte tak dobre, necítite sa na kurte až tak komfortne, a aj tak nakoniec zvládnete vyhrať, je to krásna emócia, cením si to ešte viac.“

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Molčan si chcel počas podujatia zatrénovať s osemnásťnásobným grandslamovým šampiónom, no zmeria si s ním sily v najväčšom zápase svojej doterajšej kariéry:

Nezatrénoval s ním

„Pred pár dňami som prišiel za Djokovičom. Spýtal som sa ho, či by sme si nezatrénovali. Mal som smolu, lebo bol práve nahnevaný na jedného hráča. Akurát ani nepotreboval trénovať s ľavákom, tak z toho napokon nič nebolo. Ale na záver mi povedal, nech nie som sklamaný, že si proti sebe zahráme vo finále. Keď som to rozprával mojej priateľke, smiali sme sa na tom. Nakoniec sa to stalo skutočnosťou.“

Úspech zverenca trénera Ladislava Simona a kondičného Dávida Olasza potešil aj prezidenta STZ Tibora Macka.

Nové správy máme aj z východu:

„Je to fantastický úspech Alexa. Vkladali sme do neho nádeje a celý čas sme čakali, kedy urobí podobný výsledok. To, čo sa mu podarilo, však predčilo všetky očakávania. Blahoželám mu k postupu do finále a verím, že aj naďalej bude podávať bojovné a kvalitné výkony,“ povedal Macko a generálny sekretár STZ Igor Moška dodal:

Skvelý postup

„Gratulujem Alexovi, jeho trénerovi Lacovi Simonovi aj všetkým trénerom, ktorí Alexa v NTC viedli k skvelému prvému postupu do finále turnaja ATP Tour. Myslím si, že najkrajšou odmenou pre neho bude, že si môže zahrať finále proti svetovej jednotke Novakovi Djokovičovi. Pevne verím, že ho v krátkom čase bude nasledovať aj ďalší mladý talentovaný hráč Lukáš Klein. Alexovi držím vo finále palce.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM