Ľubomír Hudačko Správy

Prešov zažil ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách aj videu

V Prešove sa dnes uskutočnilo ďalšie občianske zhromaždenie Za slušné Slovensko. Boli sme pri tom. Prinášame vám FOTO aj VIDEO priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Prešov zažil ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách aj videu
13
Galéria

Piatok 16. marca sa stal dňom, kedy sa uskutočnili v rôznych slovenských mestách a aj v zahraničí ďalšie občianske zhromaždenia Za slušné Slovensko.

„Potrebujeme novú šancu pre slušné a spravodlivé Slovensko, a preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť ako vrátiť politike slušnosť,“ vyhlásili už vopred organizátori ešte pred samotným konaním protestov. Tie sa konali v rôznych slovenských aj zahraničných mestách aj dnes a výnimkou nebol ani Prešov.

Zhromaždenie sa uskutočnilo v našom meste na Hlavnej ulici, pred budovou radnice. Prešovský protest začal približne desať minút po 17-tej hodine a trval zhruba do 18.15 hod. Na jeho začiatku zaznela nahrávka Veselej pesničky od kapely IMT Smile, ktorá je podľa viacerých stále aktuálna aj takmer po 20 rokoch od jej vydania. Následne sa organizátori nechali počuť, čo žiadajú: „Žiadame len to, čo vždy – teda právo na slušný život, v slušnej krajine,“ znelo v prejave, ktorý ľudia podporili potleskom a viackrát potom skandovali heslá ako „hanba“, „voľby“ či „odstúpte“.

VIDEO priamo z miesta: Pozrite si zábery zo zhromaždenia v Prešove
1
Galéria

Dnešného zhromaždenia v Prešove sa podľa organizátorov zúčastnilo približne 6 000 ľudí. V dave bolo možné vidieť veľa mladých, ale nechýbali ani ostatné generácie. Akcia v Prešove prebehla pokojne, hoci sa na oblohe združovali mračná a celý čas pršalo.

Na zhromaždení v našom meste vystúpilo viacero rečníkov. Mikrofónu sa ujala napríklad aj herečka Veronika Husovská či spevák kapely ElevenHill Marián Ferenc. „Nie je možné, aby novinári zastupovali prácu polície a vyšetrovateľov. Neviem, či celú túto situáciu niekedy naša spoločnosť rozchodí,“ povedal a na záver zaspieval okrem piesne svojej domovskej kapely aj slovenskú štátnu hymnu a tú aj spolu s publikom.

V priloženej foto a videogalérii si môžete pozrieť zábery zo spomínaného protestu v našom meste.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Veľká FOTOGALÉRIA: Prinášame vám momentky z prešovského protestu
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM