Správy

Prešov zasiahnu búrky: Odborníci vydali výstrahu, kedy presne máme čakať LEJAKY?

Meteorológovia vydali výstrahy pre všetky okresy Prešovského kraja. Počasie v nasledujúcich hodinách nebude najideálnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Prešov zasiahnu búrky: Odborníci vydali výstrahu, kedy presne máme čakať LEJAKY?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

V okrese Prešov je zvýšená pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej webstránke.

„S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h),“ pripomínajú odborníci s tým, že intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Termín výstrahy

„Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov ako stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov,“ doplnili zo SHMÚ.

Termín výstrahy podľa odborníkov platí vo štvrtok 5. augusta od 12.00 hod. až do najbližšej polnoci. Upozornenie pred búrkami platí pre celé územie Prešovského kraja.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Hl. foto: archívne

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM