Samospráva

Prešov začína s deratizáciou: Na čo upozorňuje radnica ľudí?

Od dnes štartuje v Prešove tohtoročná druhá etapa celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev. Na čo upozorňuje mesto ľudí?

Ilustračný obrázok k článku Prešov začína s deratizáciou: Na čo upozorňuje radnica ľudí?
Zdroj: TASR

Prešovská radnica dáva ročne na deratizáciu okolo 20 000 eur. Od pondelka 26. septembra začína na území mesta Prešov tohtoročná druhá etapa celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev. Ako informoval tlačový referent mesta Milan Grejták, radnica upozorňuje občanov, aby sledovali informačné nálepky a rešpektovali výstrahy.

„Deratizácia sa na území mesta Prešov vykonáva prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti, ktorá realizuje činnosti v súlade s právnymi predpismi. Práce budú vykonávané podľa harmonogramu, no len v prípade priaznivého počasia. Potrvajú do 2. októbra,“ uviedol Grejták.

Deratizácia verejných plôch v meste sa vykonáva pravidelne v dvoch stanovených periódach, a to na jar a v jeseni. V prípade mimoriadnych situácií pri premnožení hlodavcov aj mimo harmonogramu. „Keďže deratizácia sa vykonáva na verejných plochách, majitelia domácich zvierat by mali zvýšiť opatrnosť a sledovať nálepky, upozorňujúce na položené nástrahy, aby sa k nim domáce zvieratá nedostali,“ varuje referent.

Mesto zároveň upozorňuje občanov na možnosť výskytu omámených hlodavcov, čo je sprievodným javom priebehu účinnej deratizácie. Prešovská radnica na svojej webstránke zverejnila harmonogram jesennej deratizácie. Začína sa na Hlavnej ulici a pokračuje v starom meste na uliciach Jarková, Masarykova, Slovenská, Konštantínova, Sabinovská a Kotrádova. Pokračovať sa bude smerom von z centra na sídliská a okrajové časti mesta. Posledný naplánovaný deň na deratizáciu je 2. október, kedy by mali položiť nástrahy na konci sídliska Sekčov a v mestských častiach Solivar a Šváby.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM