Rôzne

Prešov v plaveckej štafete 2017: Plávali vojaci, štvorročné deti aj 81-ročný muž!

Celkom 924 plavcov sa v Prešove zapojilo do tohtoročnej Plaveckej štafety miest. Medzi nimi aj štvorročné deti a vojaci, no tiež 81-ročný muž.

Ilustračný obrázok k článku Prešov v plaveckej štafete 2017: Plávali vojaci, štvorročné deti aj 81-ročný muž!
Zdroj: Mesto Prešov

Po úvodnej časti v bazéne Šťuka v ZŠ Mirka Nešpora, pokračovala Plavecká štafeta v bazéne Delfín v ZŠ Májové námestie. Aj keď tentoraz prišlo o niečo menej plavcov – 366, zaplávali takmer trojnásobne viac metrov – až 245 025.

Školský bazén tentoraz nebol vyčlenený len pre všetky základné a stredné školy, ale zaplávať si mohla aj široká verejnosť. Zo školských zariadení sa tentoraz na plaveckej štafete zúčastnili: ZŠ Bajkalská, ZŠ Československej armády, ZŠ Matice Slovenskej, ZŠ Lesnícka a Gymnázium Konštantínova. Celkom prišlo 83 žiakov a odplávali spolu 37 975 metrov.

Veľkou účasťou podporila plaveckú štafetu aj organizujúca škola ZŠ Májové námestie, z ktorej prišlo 145 žiakov 4.-9.ročníka, pričom odplávali až 66 075 metrov. Do plaveckej štafety sa zapojili aj vojaci 2. mechanizovanej brigády Prešov, ktorí spolu odplávali 6250 metrov.

Obdivuhodný výkon podal najstarší účastník plaveckej štafety, 81-ročný pán Milan, ktorý odplával 500m! Potešila tiež účasť a výkon najmladších účastníkov štafety – štvorročného Filipa, ktorý odplával 25 metrov a rovnako aj štvorročnej Emky, ktorá odplávala až 100 metrov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM