Ľubomír Hudačko Správy

Prešov spoznal NAJKRAJŠIE predzáhradky i balkóny: Bodovalo sa najmä na Prostějovskej, FOTO

V Prešove už šiesty raz ocenili najkrajšie predzáhradky, balkóny a okolia vchodov do bytových domov. Ktoré boli najúspešnejšie?

Ilustračný obrázok k článku Prešov spoznal NAJKRAJŠIE predzáhradky i balkóny: Bodovalo sa najmä na Prostějovskej, FOTO
14
Galéria

„Ďakujem všetkým, ktorí sa prihlásili do súťaže o najkrajšiu predzáhradku, balkón a okolie vchodu do bytového domu. Teším sa, že ste si túto súťaž obľúbili a že nám každým rokom posielate obdivuhodné diela. Aj vďaka vám všetkým je naše mesto krajšie," uviedla primátorka Andrea Turčanová pri oceňovaní víťazov.

Najkrajší balkón

V kategórii Najkrajšia predzáhradka pred rodinným domom sa na prvom mieste umiestnila predzáhradka, ktorú do súťaže nominovala pani Miriam z ulice Pod Kamennou baňou. Do súťaže prihlásila predzáhradku svojich rodičov.

Priestoru pred rodinným domom dominujú astry, oleandre a udržiavaný trávnik.

Najkrajší balkón v Prešove má pán Peter Švaňa z Októbrovej ulice. Balkón pána Švaňu je plný rozkvitnutých červených muškátov rôznych druhov a veľkostí, ktoré spolu vytvárajú krásny celok.

Druhé miesto v tejto kategórii si odniesol rozkvitnutý balkón s muškátmi pána Miroslava Timka z Prostějovskej ulice a tretie miesto patrí pani Beáte Jančušovej z ulice Mirka Nešpora.

Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu majú Prešovčania bývajúci na Exnárovej ulici č. 33. Obetavo sa oň stará pani Ľudka.

Prostějovská zabodovala

Priestor je lemovaný rôznymi druhmi okrasných drevín, trvaliek a kvetov. Nechýbajú ani dekorácie či múrik z tehál, ktorý pani Koščová vytvorila vlastnoručne.

Druhý najkrajší vchod pred bytovým domom môžu Prešovčania nájsť na Prostějovskej ulici č. 37.

O toto okolie vchodu sa stará pani Renáta, ktorá ho obsypala nádhernými kvetmi rôznych druhov a farieb.

Tretie miesto si v tejto najväčšej kategórii odniesol pán Rastislav, ktorý sa stará o okolie vchodu na Prostějovskej ulici č. 41. Každý rok tu dopĺňa nové druhy kvetín, ale aj rôzne originálne dekorácie.

Primátorka udelila aj špeciálnu cenu pani Renáte, a to za nomináciu najkrajšieho balkóna.

Výhercovia v každej kategórii získali hodnotné ceny od partnerov súťaže.

Medzi cenami pre výhercov boli užitočné pomôcky na skrášľovanie predzáhradok, balkónov či okolí bytových domov ako záhradné rukavice, ručné záhradné náradie, kvetináče či keramické dekorácie do záhrady.

Zábery najkrajších záhrad či balkónov nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Toto sú najkrajšie predzáhradky aj balkóny v Prešove
14
Galéria

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM