Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešov si pripomína svoje oslobodenie: Jubilejné 70. výročie podporili poslanci aj primátorka

V Prešove sa 19. január nesie v znamení pripomínania si oslobodenia mesta. Od predmetného aktu roku 1945 uplynulo už 70 rokov, v meste sa preto uskutočnil Pietny akt kladenia vencov. Podporili ho poslanci aj primátorka.

Ilustračný obrázok k článku Prešov si pripomína svoje oslobodenie: Jubilejné 70. výročie podporili poslanci aj primátorka
Foto: Katarína Oravská

Táto udalosť patrí k tradícii viažúcej sa k 19. januáru, kedy si spoločne uctievame padlých a ich pozostalých, vzdávame úctu tým, ktorí za obranu vlasti v II. svetovej vojne zaplatili vlastným životom.

Organizátormi akcie sú Mesto Prešov a Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Prešove. Sprievodu účastníkov pietneho aktu sa okrem primátorky mesta, vedenia a zástupcov Mestského úradu a poslancov Mestského zastupiteľstva v Prešove, každoročne zúčastňujú aj ďalšie významné osobnosti zo štátnej, verejnej správy a samosprávy, významné osobnosti Prešova či pamätníci, ktorí atmosféru vtedajších udalostí zažili.

Pietny akt sa začal o 13.00 vzdaním úcty kladením vencov k Pamätníku osloboditeľov a bude pokračovať k Pamätníku obetiam gestapa na Konštantínovej u­lici.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM