Milan Jusko Futbal

Prešov si priniesol zlaté body

Prešovu sa podaril husársky kúsok, keď po prehratom polčase otočil zápas a vybojoval tri cenné body. Urobil tak dôležitý krok k záchrane v najvyššej súťaži.

**ViOn Zlaté Moravce – 1. FC Tatran Prešov 1:2 **(1:0) v 27. kole CL

Góly: 21. Brčák – 64. Macko, 73. Katona. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Paur, Husár, Bernáth – Lipták, 1265 divákov.
Zostavy a striedania:
ViOn: Kuciak – Husár, Pavlovič, Majerník, Chren (64. Hodek) – Orávik, Luhový, Paur, Hruška – Brčák (54. Candrák), Bernáth (88. Pinter)
1. FC Tatran: Diviš – Petráš (76. Štetina), Piter-Bučko, Krajník, Krob – Lipták – Kolbas (46. Zošák), Katona (90. Lysjuk), Macko, Jakovlev – Střihavka

Úvod stretnutia veľa futbalovej krásy nepriniesol. Už vo 4. minúte pokúšal šťastenu Macko, ale jeho strela spoza 16-tky preletela ponad Kuciakovu bránku. Po štvrťhodine hry Kolbas našiel na hranici malého vápna Střihavku, tomu lopta v poslednej chvíli odskočila od nohy. Prebiehala 21. minúta, na Orávikov center si z ľavej strany nabehol Brčák a exportnou hlavičkou k žrdi poslal domácich do vedenia. V 26. minúte napriahol z 20-metrov Orávik, jeho strele však chýbala presnosť.

Po polhodine hry Macko vysunul Střihavku, tomu v poslednej chvíli vypichol lopti na roh Pavlovič. Ten rozohral Kolbasom, ale Mackova prudká strela mierila do nebies. V závere prvého dejstva Hruškova strela z dobrých 30-metrov poriadne vystrašila Diviša.

Po zmene strán začali hostia aktívne. V 46. minúte Mackov center Střihavka hlavou poslal tesne nad Kuciakovu bránku. Poistiť vedenie ViOn-u mohol v 50. minúte Bernáth, ktorý zoči-voči Divišovi z osem metrov prestrelil. V 53. minúte Mackov prudký center Kuciak vyrazil, aby následnú Katonovu strelu odvrátil Husár na roh. Vyrovnania sa Prešovčania dočkali v 64. minúte, keď Macko utešenou strelou z priameho kopu nedal Kuciakovi šancu. V 66. minúte sa skóre mohlo opäť meniť, avšak Hruška z hranice 16-tky preloboval Diviša aj bránku.

Útočná aktivita hostí priniesla ovocie v 73. minúte, keď agilný Macko ponúkol tutovku Katonovi, ktorý do prázdnej bránky upravil na 1:2. V 83. minúte mal Katona na kopačke aj tretí gól, Kuciak jeho strelu zázračne vyrazil. V závere domáci vrhli všetky sily do útoku. V 88. minúte Hruškovu tečovanú strelu Diviš skrotil. Keďže hostia záver zvládli, odnášajú si domov veľmi cenné tri body.

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Gratulujem Prešovu k víťazstvu. Myslím, že dnes urobil veľký krok k záchrane. My máme abnormálnu maródku, varíme z toho čo máme. V utorok hráme pohár, ktorý je pre nás prioritou.“ **
Sergij Kovalec, tréner Tatrana: **„Dnes sme videli dobrý zápas. Obe mužstvá chceli vyhrať. Dnes sa šťastie usmialo na nás. Som rád, za dnešný výkon som pochválil svojich hráčov. Zlaté Moravce hrajú v utorok pohár, prajem im veľa šťastia.“

presov24/tasr

Prešov si priniesol zlaté body
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM