Rôzne

Prešov rozdával ocenenia: Tieto kuchárky sa môžu tešiť z pocty!

Pri príležitosti Svetového dňa výživy mesto Prešov v PKO – Čierny orol ocenilo v utorok prácu kuchárov a kuchárok jednotlivých materských a základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Prešov rozdával ocenenia: Tieto kuchárky sa môžu tešiť z pocty!
Zdroj: Mesto Prešov

Už 11-krát tam podľa tlačovej referentky mesta Lenky Novotnej boli lákavé a chutné jedlá. Tento ročník bol venovaný téme obilnín.

Prečo obilniny?

„Počas rokov sa mení aj stravovanie a na jedálne v školách sú neustále kladené nové podmienky, či už zákonné, alebo v rámci apelu na zdravé stravovanie. Práve to bolo vždy cieľom v našich zariadeniach a aj vďaka tomu je na vysokej úrovni,“ uviedla vo svojom príhovore prešovská primátorka Andrea Turčanová.

Po minulých ročníkoch, ktoré sa niesli napríklad v znamení medu či strukovín, chcel podľa Novotnej tento ročník poukázať na pozitívne účinky konzumácie obilnín na ľudský organizmus.

Ocenenia

„Obilninové jedlá, ktoré mali deti, rodičia i hostia možnosť vidieť a následne aj ochutnať, pripravili zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov,“ povedala Novotná.

Cenu primátorky získal bulgur s králičím mäsom a zeleninou, ktorý pripravili kuchárky z Materskej školy (MŠ) Haburská. Za dlhoročnú prácu získali ocenenie kuchárky Cecília Veselovská, Viera Janovčíková, Irena Centková a Kamila Hrušková.

Svojimi vystúpeniami popoludnie spríjemnili deti z MŠ Volgogradská a MŠ Bernolákova. Zamestnancom i hosťom sa na podujatí prihovorila aj prezidentka Prvej asociácie školského stravovania (AŠKOS) Oľga Koklesová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM