Prešov rozdával ocenenia: Tieto kuchárky sa môžu tešiť z pocty!
Pri príležitosti Svetového dňa výživy mesto Prešov v PKO – Čierny orol ocenilo v utorok prácu kuchárov a kuchárok jednotlivých materských a základných škôl.

Už 11-krát tam podľa tlačovej referentky mesta Lenky Novotnej boli lákavé a chutné jedlá. Tento ročník bol venovaný téme obilnín.
Prečo obilniny?
„Počas rokov sa mení aj stravovanie a na jedálne v školách sú neustále kladené nové podmienky, či už zákonné, alebo v rámci apelu na zdravé stravovanie. Práve to bolo vždy cieľom v našich zariadeniach a aj vďaka tomu je na vysokej úrovni,“ uviedla vo svojom príhovore prešovská primátorka Andrea Turčanová.
Po minulých ročníkoch, ktoré sa niesli napríklad v znamení medu či strukovín, chcel podľa Novotnej tento ročník poukázať na pozitívne účinky konzumácie obilnín na ľudský organizmus.
Ocenenia
„Obilninové jedlá, ktoré mali deti, rodičia i hostia možnosť vidieť a následne aj ochutnať, pripravili zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov,“ povedala Novotná.
Cenu primátorky získal bulgur s králičím mäsom a zeleninou, ktorý pripravili kuchárky z Materskej školy (MŠ) Haburská. Za dlhoročnú prácu získali ocenenie kuchárky Cecília Veselovská, Viera Janovčíková, Irena Centková a Kamila Hrušková.
Svojimi vystúpeniami popoludnie spríjemnili deti z MŠ Volgogradská a MŠ Bernolákova. Zamestnancom i hosťom sa na podujatí prihovorila aj prezidentka Prvej asociácie školského stravovania (AŠKOS) Oľga Koklesová.
Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.