Ľubomír Hudačko Správy

Prešov opäť zasypala snehová nádielka: Najmä na Sídlisku 3 treba jazdiť mimoriadne opatrne

Zľadovatená vozovka ciest na prešovských uliciach pokrytá snehom nie je to, čo by mali vodiči v obľube. V utorok museli opäť ubrať nohu z plynu.

Ilustračný obrázok k článku Prešov opäť zasypala snehová nádielka: Najmä na Sídlisku 3 treba jazdiť mimoriadne opatrne
Zdroj: Dnes24.sk

Vodiči v Prešove sa od utorka museli prispôsobiť nepríjemným poveternostným podmienkam. Ulice na sídliskách pokryl sneh, pod ktorým sa môže miestami nachádzať aj vrstva ľadu.

„V tej chvíli situácii treba na ceste radšej výraznejšie spomaliť. Chápem, že opäť napadlo množstvo snehu a nie je jednoduché pokryť každú ulicu, no myslím, že pred 10-tou ránou by aspoň nejaká časť Sídliska III mohla byť upravená. Je to dosť nebezpečné,“ povedal nám vodič Števo, ktorého sme stretli na parkovisku pri obchodnom centre.

Kam smerovať podnety

Jazdu sme si po tejto trase vyskúšali aj my, ráno okolo 9. hodiny boli cesty miestami mimoriadne šmykľavé, pokryté značnou vrstvou snehu a bez posypu.

Sneženie a komplikácia v cestnej premávke zapríčinili aj výraznejšie meškanie liniek MHD. Prešovský dopravca ráno evidoval aj meškania nad 20 minút najmä na trolejbusových linkách.

K situácii na sociálnej sieti reagoval primátor František Oľha príbehom a oznámením, že požiadavky treba adresovať na dispečing zimnej údržby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM