Hokej

Prešov nestačil ani na Slovan: Gól dostal aj z vlastnej presilovky, play off je neisté

Hokejisti HC Prešov si pripísali v súboji so Slovanom šesť vylúčení, gól vo vlastnej presilovke a len 16 striel. Do play off sa tak nemusia dostať.

Ilustračný obrázok k článku Prešov nestačil ani na Slovan: Gól dostal aj z vlastnej presilovky, play off je neisté
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hokejisti HC Slovan Bratislava vyhrali v nedeľňajšom zápase 42. kola Tipos extraligy nad HC Prešov 4:2. „Belasí“ sa vrátili na víťaznú vlnu po dvoch prehrách v samostatných nájazdoch a s 92 bodmi figurujú na druhej priečke tabuľky. Na vedúci Zvolen strácajú tri body, no odohrali o zápas menej. Prešov prehral tretí duel za sebou a je predposledný.

Domáci boli od začiatku nebezpečnejší a už v prvých minútach si vypracovali niekoľko možností ohroziť Bespalova v prešovskej bránke. Na druhej strane preveril Windsora Charbonneau.

Málo útokov

Hostia si od 8. minúty zahrali presilovku, no vôbec ju nezvládli.

Nielenže neohrozili súperovu bránku, ale ušli im Jääskeläinen s Takáčom a druhý menovaný rozvlnil sieť. Neprešla ani minúta, skončila sa presilovka hostí a jedenásť sekúnd po nej viedli „belasí“ už 2:0. Rapuzzi po brejku prekonal Bespalova. Aj v ďalšom priebehu boli lepší domáci, no čisté šance si už nevypracovali.

Do druhej tretiny vstúpili lepšie hostia a jeden z mála ich útokov sa skončil gólom. Zagrapan vybojoval puk pri mantineli, posunul ho Naušovi, ten Vasovi, ktorý trafil medzi betóny Windsora. Slovan však odpovedal o tri minúty, pohotovou strelu z pravej strany pod brvno mu zabezpečil dvojgólové vedenie Jääskeläinen.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

To mohlo byť už o chvíľu vyššie, „belasí“ na ľade dominovali a neustále sa tlačili pred Bespalova, ktorému po strele Haščáka pomohla žŕdka. Prešovský brankár odolal aj pri minútovej presilovke súpera o dvoch hráčov.

Minúty bez strely

V 35. minúte sa Prešovu opäť podarilo domácich zaskočiť. Nevýrazná strela Sýkoru spoza obrancu prekvapila Windsora – 3:2. Bola to prvá strela hostí za niekoľko minút. Slovan dokázal odpovedať ešte pred druhou sirénou. Bespalov Takáčovu strelu vyrazil a Gachulinec bekhendom dorazil puk do siete.

Slovan si zahral v úvode tretej tretiny ďalšiu presilovku, veľkú šancu mal Takáč, ale Bespalov skryl puk do lapačky. Slovan sa v 47. minúte dostal do prečíslenia, Valach v páde dostal puk do siete a aj on nabúral do brankára aj bránky.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Rozhodcovia išli telefonovať a gól neplatil, ale vylúčili Charbonneaua za nedovolené bránenie. Slovan však nevyužil ani štvrtú presilovku v zápase. Na ľade ale dominoval a v 53. minúte bol pomer striel v tretej tretine 11:1 v jeho prospech.

Posledných 6 zápasov

V 55. minúte mohol znížiť Lialka, no Windsor odolal. Na druhej strane sa v dobrej pozícii nepresadil Harris a poistku nepridal ani Haščák. Slovan si náskok udržal až do konca a pripísal si víťazstvo, súpera prestrieľal 45:16. Prešov je tak na priečke, ktorá nezaisťuje play off a do konca základnej časti ostáva odohrať už len šesť duelov.

Slovan Bratislava – HC Prešov 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

  • Góly: 9. Takáč (Jääskeläinen), 10. Rapuzzi (Haščák), 24. Jääskeläinen (Takáč), 40. Gachulinec (Takáč, Harris) – 21. Vas (Nauš, Zagrapan), 35. Sýkora (Turan, Jendroľ)
  • vylúčení: 2:6,
  • presilovky: 0:0,
  • oslabenia: 1:0,
  • 2 366 divákov.

Slovan: Windsor – Macknezie, Golian, Valach, Beňo, Gachulinec, Sersen, Žabka, Maier – Haščák, Rapuzzi, Yogan – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Fominych, Kytnár, Zigo – Belluš, Preisinger, Šotek

Prešov: Bespalov – F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Růžička, Glazkov, Bakala – A. Nauš, Vas, Zagrapan – Charbonneau, Čacho, Welychka – Žilka, Valent, J. Sýkora – Lialka, V. Fekiač, Šimun.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM