Ľubomír Hudačko Správy

Prešov navštívil vzácny hosť z Číny: Načrtla sa spolupráca mesta s najväčšou svetovou ekonomikou?

Na pôdu Mestského úradu v Prešove prišla vzácna návšteva. Pan Weifang, mimoriadny a splnomocnený veľvyslane Čínskej ľudovej republiky na rokovaní načrtol vzájomné vízie do budúcnosti. V hre je najmä možná realizácia projektov s čínskymi partnermi, čo by mohlo pomôcť zamestnanosti.

Ilustračný obrázok k článku Prešov navštívil vzácny hosť z Číny: Načrtla sa spolupráca mesta s najväčšou svetovou ekonomikou?
Zdroj: Dnes24.sk

Pan Weifang je v tejto funkcii od minulého roka, napriek tomu má ako veľvyslanec bohaté skúsenosti. Od svojich 18 rokov pôsobil v diplomatickom prostredí.

Prešov navštívil prvýkrát. Aj keď dôvody veľvyslancovej návštevy boli pracovné, stretnutie s primátorom Prešova sa nieslo v priateľskej atmosfére. Vyjadril česť z možnosti navštíviť a spoznať metropolu Šariša, tretie najväčšie mesto na Slovensku a vyjadril obdiv nad jeho krásami a atmosférou celého východoslovenského regiónu.

Primátor Pavel Hagyari vzácnu návštevu oboznámil so skvostami a unikátmi Prešova, historickými pamiatkami a výnimočnosťami okolia, ako aj s aktuálnou situáciou v meste a regióne čo sa ekonomickej a sociálnej situácie týka. „Návšteva bola prínosom pre naše partnerské vzťahy a je potrebné zameriavať sa na oblasť spolupráce aj naďalej s dôrazom na investície či rozvoj cestovného ruchu,“ zdôraznil na stretnutí P. Hagyari.

Na rokovaní sa načrtli vzájomné vízie do budúcnosti. Tie by mali napomôcť rozvoju zamestnanosti a vzájomná spolupráca s čínskou stranou, najväčšou svetovou ekonomikou, by sa mala rozvíjať naďalej.

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM