Aktualizované Správy

Prešov má zatvorené ďalšie základné školy: Kde všade museli prejsť na online výučbu?

Dôvod uzavretia škôl je vo všetkých prípadoch rovnaký. U niektorých pedagógov alebo žiakov testy podľa prešovskej radnice potvrdili ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Prešov má zatvorené ďalšie základné školy: Kde všade museli prejsť na online výučbu?
Zdroj: Dnes24.sk

Ochorenie COVID-19 bolo potvrdené medzi pedagógmi a žiakmi už na niekoľkých prešovských základných školách. Niektoré z nich sú kompletne zatvorené a vyučovanie dočasne prebieha dištančnou formou – online. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Podozrenie na výskyt ochorenia COVID-19 sa už podľa informácií z prešovskej radnice objavilo aj na ZŠ Bajkalská. Tá vyhlásila riaditeľské voľno od 23. 10. 2020 do 28. 10. 2020 pre žiakov 6. až 9. ročníka.Vy­učovanie bude pre nich zabezpečené dištančnou formou.

Šmeralova a Sibírska

K základnej škole Šrobárova, ktorá je uzavretá už od 9. októbra 2020, postupne pribúdajú aj ďalšie školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.

„Po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove boli zatvorené aj ZŠ Šmeralova a ZŠ Sibírska. Na oboch školách momentálne prebieha vyučovací proces dištančne, teda online formou,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Podstúpili testy

Žiaci sa tak do svojich tried nevrátia minimálne do 23. 10. 2020. Čiastočne zostáva podľa Tomeka zatvorená aj ZŠ Mirka Nešpora, na ktorej prebieha vyučovanie iba pre žiakov prvého stupňa. Ostatní žiaci sa budú minimálne do konca týždňa učiť na diaľku z domu.

Riaditelia teraz potrebujú zistiť, či sa šírenie ochorenia na ich školách podarilo zastaviť.

„V utorok 20. 10. 2020 preto podstúpili testy všetci pedagógovia a žiaci 9. ročníka zo ZŠ Šrobárova. V piatok 23. 10. 2020 budú otestovaní aj všetci učitelia zo ZŠ Šmeralova a na testy čakajú aj ich kolegovia zo ZŠ Sibírska. Od 21.10.2020 je zatvorená aj jedna trieda deviateho ročníka na ZŠ Prostějovská,“ doplnil informácie hovorca.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM