Webnoviny - Rôzne

Prešov má v centre bezplatnú Wi-Fi zónu

Mesto Prešov dnes spustilo v spolupráci s poskytovateľom internetového pripojenia Slovanetom novú Wi-Fi zónu v centre mesta, kde sa môžu ľudia so svojimi mobilnými zariadeniami bezplatne pripojiť k internetu.

Navyše sa pri tejto príležitosti koná aj pokus o vytvorenie rekordu v počte pripojení.

„Prešov chce byť moderné európske mesto a k tomu nepochybne patrí dostupnosť internetu na miestach, kde je najviac ľudí,“ povedal prešovský viceprimátor René Pucher, ktorý spustil Wi-Fi zónu. Nová internetová zóna siaha približne od Trojice, cez priestranstvo pred Mestským úradom a Južný park až po priestor pred bagetériou.

Prešovčania aj návštevníci mesta tak majú možnosť rýchlo a najmä bezplatne vybaviť si na internete čokoľvek priamo v centre mesta, pri posedení na lavičke alebo na niektorej z letných terás.

„Hneď po spustení prešovskej Wi-Fi zóny sme zaznamenali prvé pripojenia k hotspotom a veríme, že naše pripojenie dobre poslúži každému, kto chce byť neustále online,“ informovala Andrea Lašová, vedúca marketingového oddelenia Slovanetu, ktorý zónu technicky zabezpečuje. Odmenu za zapojenie sa do vytvorenia rekordu dostal každý, kto ukázal úvodnú internetovú stránku free Wi-Fi zóny na svojom notebooku, tablete či telefóne personálu na terasách vybraných podnikov v centre mesta. Po skončení pokusu o vytvorenie rekordu v piatok večer prejde Wi-Fi zóna do rutinnej prevádzky.

Pokus o vytvorenie rekordu začal dnes o 10.00 otvorením novej Wi-Fi zóny a bude trvať do 18:00. Výsledky zverejnia pravdepodobne v pondelok 6. júna.

Foto: SITA/Viktor Zamborský (WEBNOVINY)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM