HD Správy

Prešov dostal veľké kanistre s dezinfekciou: Dodá ich nemocnici aj pre seniorov

Mesto Prešov dostalo 25 veľkých kanistrov s dezinfekciou na báze etanolu určenou na rôzny typy povrchov. Poskytne ho napríklad fakultnej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Prešov dostal veľké kanistre s dezinfekciou: Dodá ich nemocnici aj pre seniorov
12
Galéria

Mesto Prešov dostalo 25 veľkých kanistrov s dezinfekciou na báze etanolu určenou na rôzny typy povrchov. Dezinfekčný roztok rozdelia medzi mestský úrad, zariadenia pre seniorov a prešovskú nemocnicu.

Účinne poslúži

„Mesto Prešov sa zapojilo do verejnej výzvy na získanie dezinfekčného roztoku, ktorý v čase pandémie koronavírusu môže účinne poslúžiť pri údržbe povrchov, ktorých sa dotýka najviac ľudí ako sú napríklad dvere alebo kľučky,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Ako pokračoval, mestský úrad so svojou žiadosťou uspel, vďaka čomu mesto bezplatne dostalo 500 litrov dezinfekčného prípravku, ktorý je účinný už po 60 sekundách od nanesenia na povrch. Ideálne je však nechať prípravok vyschnúť a s ničím ho neutierať.

Pre seniorov aj nemocnicu

„Časť prípravku poslúži priamo pre potreby mestského úradu, 200 litrov poputuje pre zariadenia pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov a 100 litrov odvezieme do Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov,“ doplnil Tomek.

V obrazoch nájdete zábery z Prešova, ktorý sa postupne vracia do predošlých koľají.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Veselšie zábery z Prešova, postupne sa vraciame do normálu
12
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM