Správy

Prešov chystá v roku 2022 bohaté investície: Ide o plány za MILIÓNY eur

Čo všetko sa bude rekonštruovať, dokončovať či obnovovať? Radnica prezradila plány v meste pre nasledujúcich 11 mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Prešov chystá v roku 2022 bohaté investície: Ide o plány za MILIÓNY eur
Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2022 plánuje mesto Prešov viacero významných investícií. Presov.dnes24.sk o tom informoval hovorca Vladimír Tomek.

Koniec zatekania?

„Chystá sa rekonštrukcia mosta na Škultétyho ulici, nákup nových parciálnych trolejbusov, výstavba novej cyklolávky pri Prešovskej univerzite či rekonštrukcia cestnej komunikácie nad predstaničným priestorom na Masarykovej ulici,“ vysvetlil Tomek. Tam totiž dažde dlhodobo spôsobujú zatekanie, čo nevrhá dobré svetlo na obnovený priestor v podchode.

Okrem toho sa podľa Tomeka chystá aj jednosmerné prepojenie ulíc Solivarská a Východná s Košickou ulicou pre trolejbusovú dopravu.

Park Vlada Clementisa

„Takisto aj výstavba nového objektu v areáli ZpS Harmónia na Cemjate, výstavba cyklochodníka na Námestí mládeže, rekonštrukcia mosta Padlých hrdinov, revitalizácia parku Vlada Clementisa, či rekonštrukcia zastávkových ník na Sídlisku III,“ doplnil hovorca.

V roku 2022 sa tiež dokončí výstavba vyhliadkovej veže na Malkovskej hôrke, ukončí sa revitalizácia areálu na Švábskej ulici a revitalizácia verejných priestranstiev na Slánskej ulici. V pláne je aj ukončenie rekonštrukcie podchodu na Sekčovskej ulici. „Ide o investície v objeme miliónov eur,“ dodal na záver Tomek.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM