Správy

Prešov čakal na stanovisko primátorky: Ako sa vyjadrila k vojne proti Ukrajine?

Radnica podľa slov primátorky pozorne sleduje situáciu a komunikuje s miestnou administratívou. Uviedla aj to, aké ďalšie kroky je mesto pripravené urobiť.

Ilustračný obrázok k článku Prešov čakal na stanovisko primátorky: Ako sa vyjadrila k vojne proti Ukrajine?
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová sa v piatok na obed vyjadrila k vojne proti Ukrajine na sociálnej sieti.

Stojíme za ňou

„Tvrdo odsudzujem akt nevyprovokovanej agresie Ruska voči Ukrajine. Naša krajina, náš kraj a naše mesto sú dlhoročnými partnermi Ukrajiny a pevne za ňou stojíme. Je dôležité, aby sme všetci spoločne odsúdili ruský akt agresie a hrozbu, ktorú predstavuje tento ohavný čin pre celý svet,“ napísala.

Spoločne s Prešovským samosprávnym krajom a Okresným úradom v Prešove je podľa nej pripravenosť podať pomocnú ruku všetkým, ktorí museli opustiť svoje domovy.

Vlajka na radnici

„Aj keď aktuálne nemôžeme predpovedať vývoj udalostí, budeme maximálne súčinní v poskytnutí pomoci aj Prešovskej univerzite v Prešove a ďalším školám v Prešove, ktoré navštevujú študenti z Ukrajiny. Na budove historickej radnice od včerajšieho útoku veje ukrajinská vlajka. Oddnes bude budova historickej radnice svietiť v národných farbách Ukrajiny a neostávame len pri symbolike,“ doplnila ďalej primátorka.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Mesto Prešov má na Ukrajine svoje partnerské mesto – Mukačevo. Radnica podľa slov primátorky pozorne sleduje situáciu, komunikuje s miestnou administratívou aj s honorárnym konzulom Ukrajiny na Slovensku.

Buďme solidárni

„Mestu Mukačevo, ale aj dvom ďalším mestám, ktoré s nami chceli v poslednom období nadviazať spoluprácu (mestá Ivano-Frankivsk a Mykolajiv), sme odoslali podporné listy, v ktorých sme razantne odsúdili akt nevyprovokovanej agresie Ruska a informovali ich o tom, že sme pripravení podať ich občanom pomocnú ruku. Buďme, prosím, solidárni k našim priateľom z Ukrajiny, ktorí už sú súčasťou Prešova, ale aj tým, ktorí k nám prídu s bolesťou v srdci z vojnou zasiahnutej Ukrajiny. Zachovajte pokoj, podporte zbierky a overujte si fakty,“ dodala na záver Turčanová na facebooku.

Hl. foto: ilustračné

Objektívom: Prešovskú radnica vyvesila ukrajinskú vlajku
4
Galéria

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM