Ľubomíra Karmanová Správy

Preložka cesty od Škultétyho ku ZVL? Nie je jasné, kto a kedy ju vlastne dokončí!

Obchvat Prešova, ktorý má zjednodušiť prejazd smerom z Košíc na Poprad, nedokončí spoločnosť HANT BA DS. SSC hľadá pre finančné ťažkosti firmy nového partnera. Kto a hlavne kedy preložku cesty I/68 Prešov odbočka Škultétyho – ZVL dokončí, zatiaľ nie je jasné. Potvrdila to hovorkyňa SSC.

Ilustračný obrázok k článku Preložka cesty od Škultétyho ku ZVL? Nie je jasné, kto a kedy ju vlastne dokončí!
Zdroj: TASR

Hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzana Hromcová tiež uviedla, že SSC intenzívne hľadá riešenie situácie. Na stavbe ostáva ukončiť preložky inžinierskych sietí a realizovať hlavné stavebné práce na mostných objektoch, tiež treba vybudovať podjazd pod traťou Železníc SR a cestnú komunikáciu.

Prvý termín ukončenia stavby bol jún 2015. Následne na základe problémov s archeológiu a aj pre povodne, ktoré tam boli, sa termín upravil na október 2015. Už na konci marca tohto roka riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Košice SSC Jozef Fabian vyjadril nespokojnosť s postupom prác a pripustil, že ani októbrový termín nebude reálny.

Investičné náklady stavby sú viac ako 32 miliónov eur. Cesta je navrhnutá ako štvorpruhová komunikácia so stredným deliacim pásom, na ľavej strane s chodníkom širokým 1,5 metra. Tento cestný úsek nadväzuje na už zrealizovanú preložku cesty I/68 Prešov Nábrežná komunikácia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM