Ľubomír Hudačko Samospráva

Predvolebná ANKETA v uliciach mesta: Chystajú sa Prešovčania v sobotu k urnám?

Voľby do VÚC už klopú na dvere. V sobotu si budeme môcť zvoliť nového župana a poslancov VÚC. V uliciach Prešova sme preto položili našim občanom tri rovnaké otázky.

Ilustračný obrázok k článku Predvolebná ANKETA v uliciach mesta: Chystajú sa Prešovčania v sobotu k urnám?
Zdroj: Webnoviny.sk

1, Pôjdete v sobotu voliť?

2, Ak áno, tak prečo a ak nie, tak prečo?

3, Ktorý problém považujete v kraji za najpálčivejší?

Peter (42), vrátnik v súkromnej firme

1, Voliť tak, ako po iné roky neplánujem.

2, Pretože nemám záujem zúčastňovať sa na skorumpovaných fraškách.

3, Celá politika je jeden vážny problém. Nebyť peňazí, ani by ju nikto nerobil.

Emil (59), nezamestnaný

1, Keď sa zídeme chlapi a dohodneme sa, tak pôjdem. Ak nie, tak nie.

2, Čo už iné mám robiť? Aspoň uvidím krásne ženy v komisii.

3, Nepoznám nič, čo by bolo problémom. Pozrite sa, mám takmer 60 a chýba mi niečo? Ženská ma nekomanduje, lebo žiadnu nemám a tiež nezažívam stresy v robote. Ak to tak malo byť, tak sa s tým musím zmieriť. Ak som prežil doposiaľ to, čo tu v tomto štáte funguje, tak si nemyslím, žeby sa to drasticky menilo aj keď sa volieb zúčastním.

Diana (23), študentka

1, Ak si nájdem čas, tak skúsim prísť.

2, Nepovažujem to za podstatné, pretože voľby aj tak dopadnú inak, ako chceme.

3, Páči sa mi, že sa tu za posledný čas v Prešove udialo mnoho noviniek, rekonštrukcií a pozitívnych zmien. Ale nedá mi neubrániť sa pocitu, že sa tá reklama činnosti politikov zintenzívnila až na konci leta. Pochopiteľne, čím sa dátum volieb blížil, tým viac sa zviditeľňovali. Aj to je problém, ktorý sa však nevyrieši. Mrzia ma nedostatočne upravené chodníky v zime a drahé ceny lístkov na MHD. To by sa malo zmeniť.

Ľuboslava (33), predavačka

1, Nerozhodla som sa ešte, či pôjdem voliť.

2, Politici ešte nič dobré neurobili pre tento štát a stále sa tu len rozkráda všetko, čo sa dá. Preto si myslím, že moja účasť vo voľbách dramaticky situáciu nezmení. I keď v kútiku duše verím, že aspoň moje prapravnúčatá sa toho dočkajú.

3, Problémov nikdy nie je dosť, nedokážem ich všetky vymenovať. Spomeniem len málo peňazí v peňaženkách obyvateľov a už je jasné, v čom tkvie najväčší nedostatok v našom kraji.

Jozef (39), automechanik

1, Voliť pôjdem.

2, Mám svojho favorita, je to môj známy totiž a tak mu chcem pomôcť. Viem totiž, že určite mestu môže pomôcť a vyriešiť problémy, ktoré tu sú.

3, Nestačili by mi 4 ruky, ak by som chcel vymenovať všetko, čo ma páli. Za všetko spomeniem odpad v meste na každom rohu. Prešov je krásne mesto, ale rovnako tak aj mimoriadne znečistené. Čo to nikto z kompetentných nevidí? Každý sa do politiky hrnie jedna radosť, ale ak príde na prestras vážna vec, každý sa vyhovára na predošlé vedenie, ktoré zanechalo po sebe spúšť. To nikdy nepochopím.

Miroslav (66), dôchodca

1, Nechystám sa.

2, Mám chorú manželku, venujem sa prioritne jej. Nemyslím si, že jej pomôžem, ak tam hodím jeden hlas. Potrebuje ma 24 hodín denne doma a nie pri urne.

3, Kedysi som dúfal, že by sa tým mohlo niečo zmeniť, že človek príde do volebnej miestnosti, ale skúsenosti ma naučili, že je to naopak. Nezmení sa nezamestnanosť a lieky naďalej ostanú drahé. Nemá to zmysel.

Natália (18), študentka

1, Určite sa volieb zúčastniť plánujem.

2, Dovŕšila som plnoletosť a toto budú moje prvé voľby, ktorých sa môžem zúčastniť. Veľmi sa teším, že sa mi konečne naskytla možnosť, ako čosi pre ďalšie generácie vymyslieť a vylepšiť. Verím, že k tomu prispeje aj môj hlas.

3, Ešte ma nezamestnanosť netrápi, ale bojím sa jej. Dúfam, že španielsky investor, ktorý sem plánuje prísť dá príležitosť viacerým v mojej rodine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM