Ľubomír Hudačko Správy

Pred PKO pribudla novinka, čo viacerým uľahčí život: Na Facebooku vypukla radosť!

Ide o vec, ktorú zdravý človek špeciálne nevníma a pre neho to nie je žiaden problém, pre človeka s hendikepom však ide o veľkú prekážku. Pred prešovským PKO pribudla bezbariérovosť a získala si pozitívne ohlasy.

Ilustračný obrázok k článku Pred PKO pribudla novinka, čo viacerým uľahčí život: Na Facebooku vypukla radosť!
Zdroj: Webnoviny.sk

Aj takouto drobnou úpravou sa urobil veľký krok pre tých, ktorí ten krok bez pomoci neurobia. Ide o dočasnú inštaláciu, kým sa nevyriešia všetky záležitosti akými je súkromný vlastník objektu, pamiatkári a podobne.

„Od takejto bežnej dennej agendy, až po projekty, s ktorými sa ide ostatným mestám príkladom, ako naposledy – Prešov bol finalistom súťaže Oskar bez bariér mesto sa dokazuje, že ani problematika ľudí s hendikepom nie je ľahostajná,“ sprostredkovala stanovisko primátora hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Na sociálnych sieťach po ohlásení novinky začali pribúdať pozitívne ohlasy: „Vďaka aj za syna aj iných, čo to potrebujú,“ vyjadrila uznanie Iveta, ktorej kontrovala Ivana: „Som hendikepovaná a nehanbím sa zato! Som vďačná, že pán primátor myslí aj na nás a to nie je prvá a verím, že ani posledná vec, ktorú pre nás v Prešove urobil,“ dodala.

O tom, že novinka potešila niet pochýb. Svoj pozitívny postoj pridal Števo: „Veľká vďaka,“ či Agáta: „Vau! To je super, ďakujeme,“ znel nejeden impulz na vyriešenie bariérového problému.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM