Ľubomír Hudačko Správy

Pre Prešov platí výstraha druhého stupňa: Tento silný vietor môže narobiť poriadne škody!

Vonku si dávajte pozor! Aj v Prešove vyčíňa poriadny vietor a meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu druhého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Pre Prešov platí výstraha druhého stupňa: Tento silný vietor môže narobiť poriadne škody!
Zdroj: Webnoviny.sk

Výstraha druhého stupňa pred vetrom platí pre náš okres do deviatej hodiny večer. „V okrese Prešov sa MIESTAMI očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 22 – 28 m/s,“ uvádzajú odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Táto rýchlosť predstavuje podľa nich zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ varujú meteorológovia.

Vietor lámal stromy v Prešovskom kraji

V Prešovskom kraji v noci fúkal silný vietor, ktorý lámal stromy. Hasiči z okresov Poprad, Stará Ľubovňa a Prešov absolvovali počas noci päť výjazdov k spadnutým stromom.

Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Ľuboš Mruz, v meste Prešov spadol strom na Ulici Vlada Clementisa pri obchodnom dome Kaufland. V Prešovskom okrese boli záchranári aj v obci Petrovany, kde odpratávali strom z cesty. Dážď zatiaľ nenarobil problémy.

foto: ilustračné; zdroj: Global24/Webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM