Ľubomír Hudačko Rôzne

Prázdniny priniesli aj zmeny v MHD: Dopravný podnik mení spoje, najviac sa potešia Šidlovčania!

Dopravný podnik v Prešove prvým júlom mení grafikon. Úpravy sa netýkajú len letných prázdnin, ale aj mnohých požiadaviek od občanov. Zmenami dochádza k zníženiu výkonov spojov o desať percent. Najviac sa však potešia Šidlovčania, čítajte prečo.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny priniesli aj zmeny v MHD: Dopravný podnik mení spoje, najviac sa potešia Šidlovčania!
Zdroj: TASR

Okrem toho pribudnú aj úplne nové spoje, zmeny sa tak netýkajú len prázdnin.

„Podstatné zmeny, ktoré vychádzajú aj z požiadaviek cestujúcich, sú návrat linky 22 na lokalitu Šidlovec a prepojenie tejto linky zo Šidlovca na Šalgovík a Teriakovce z dôvodu toho, že linku číslo 11, ktorá momentálne spájala Rúrky a Šalgovík, presúvame na trasu Rúrky a Za Kalváriou. Bola požiadavka, aby aj občania spoza Kalvárie mali možnosť prepojenia až do centra mesta. Táto linka pôjde do centra mesta a ďalej na lokalitu Rúrky,“ povedal riaditeľ DPMP Peter Janus.

Od začiatku júla sa zavádza aj nová linku číslo 13, ktorá bude zabezpečovať obsluhu Vyšnej Šebastovej na základe vydania licencie obce a novej podpísanej zmluvy. Nová linka bude obsluhovať zastávky od Veľkej pošty, cez Sídlisko Sekčov do Nižnej a Vyšnej Šebastovej. Mimo špičky bude jazdiť v hodinovom intervale, v ostatnom čase dvakrát za hodinu.

Počas prázdnin dochádza k zrušeniu školských spojov a tiež sa rušia linky 34S a 36A, ktoré sú nahradené linkami 13, 22, 36. Na najfrekventova­nejších linkách zo Sídliska III na Sídlisko Sekčov dochádza k predĺženiu intervalu odchodu trolejbusov z dôvodu menšej potreby zabezpečovania obslužnosti.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM