Ľubomír Hudačko Správy

Prázdniny pomaly končia, začína učenie: Koľko školákov a prvákov v Prešove zasadne do lavíc?

Už aj počasie nám posledné dni naznačuje, že čo nevidieť sa s nami leto pomaly rozlúči. Hypermarkety už taktiež dýchajú atmosférou nákupov školských potrieb a naši školáci o pár dní opäť zamieria do prešovských škôl. Koľko ich zasadne do lavíc v Prešove?

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny pomaly končia, začína učenie: Koľko školákov a prvákov v Prešove zasadne do lavíc?
Zdroj: TASR

Nasledujúce dni vstúpi do školského roka 2015/2016 v 13-tich ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov 7 013 školákov, z toho je 880 zapísaných prváčikov. Presné počty budú známe 2. septembra.

Šesť dní pripadne na sviatky

„Školákov čaká tento rok 191 vyučovacích dní, 43 sobôt a nedieľ, 24 dní prázdnin, z ktorých 6 dní pripadne na sviatky a ďalšie 3 voľné dni sviatkov. Dôležitý bude najmä apríl, v ktorom sa uskutoční monitor – Testovanie 9. V našom meste tak preverí vedomosti z matematiky a slovenčiny 707 deviatakov,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Novinkou pre základné školy na školský rok 2015/2016 je možnosť zapojenia sa do súťaže Modelový Európsky parlament, ktorý podporuje myšlienku európskeho občianstva a umožňuje žiakom oboznámiť sa s prácou inštitúcií Európskej únie, najmä Európskeho parlamentu, zasadnutia ktorého simuluje.

Tisíce škôlkarov už privítali

Počas týchto prázdnin boli taktiež pripravené prešovské MŠ postarať sa o najmladšiu generáciu, aby trávili letné dni nielen bezpečne, ale predovšetkým zmysluplne. Týždenne boli v prevádzke najmenej 3 materské školy v rôznych mestských častiach, aby rodičia mali možnosť najvhodnejšieho výberu.

„Počas prázdnin využilo letný harmonogram škôlok 976 detí z toho bolo 615 detí z vlastných MŠ a 361 z iných MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. V plnej prevádzke privítalo tento týždeň svojich škôlkarov 2 580 detí,“ dodala hovorkyňa. Ako zakončila, počet novoprijatých detí sa vyšplhal na 735, finálne počty budú známe po 15. septembri.

Čítajte tiež:

V škôlkach v našom meste o pár dní štartuje nový školský rok: Do 116 tried nastúpi približne 2580 detí

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM