Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Právna pomoc obyvateľom dotknutým výbuchom: Advokáti ju poskytnú bezplatne

Obyvateľom, ktorých zasiahol výbuch bytovky v Prešove, poskytujú bezplatnú pomoc aj slovenskí advokáti. Obyvatelia sa na nich môžu naďalej obrátiť v právnych otázkach.

Ilustračný obrázok k článku Právna pomoc obyvateľom dotknutým výbuchom: Advokáti ju poskytnú bezplatne
Foto: Ľubomír Hudačko

„Pravdaže sa budeme snažiť pomôcť nielen obyvateľom z vybuchnutej bytovky, ale všetkým zasiahnutým tragédiou aj z okolitých bytoviek. Záujemcovia sa na nás môžu obrátiť priamo prostredníctvom na to vytvorenej mailovej schránky, kam je potrebné napísať kontakty na seba a v krátkej dobe sa im ozve pridelený advokát,“ priblížila hovorkyňa Slovenskej advokátskej komory (SAK) Alexandra Donevová.

O pomoc môžu požiadať na adrese pomoc_pre_presov@sak.cloud. Obyvatelia Mukačevskej ulice sa môžu obrátiť na advokátov v právnych otázkach, ako napríklad podanie trestného oznámenia, škody vzniknuté výbuchom na majetku a motorových vozidlách, komunikácie s poisťovňou, otázkach pozostalosti po obetiach a podobne.

Má ísť o podanie prvotných právnych rád a zorientovanie sa v právnej situácii, v ktorej sa ocitli. Podľa slov Donevovej sa SAK rozhodla právnu pomoc koordinovať hneď po udalosti, oslovila preto slovenských advokátov.

V súčasnosti je na tento účel pripravených 15 advokátov z Prešova a Sabinova, ktorým sú prideľovaní jednotliví záujemcovia o právne rady. Dodala, že v prípade potreby zapoja aj ostatných prihlásených advokátov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pozrite si aj posledné zábery pred záverečným búraním prešovskej bytovky.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM