Michala Halásová Správy

Práce na ceste Armádneho generála Svobodu pokračujú. Stále sa môžu vytvárať kolóny

Prešovčania mali včera skúšku trpezlivosti. V smere jazdy Solivarská - Sibírska sa totiž z dôvodu pokračujúcich prác na komunikácii Arm. gen. Svobodu vytvárali kolóny.

Ilustračný obrázok k článku Práce na ceste Armádneho generála Svobodu pokračujú. Stále sa môžu vytvárať kolóny
Zdroj: Dnes24.sk

Od včera sa totiž jazdí v ľavom dopravnom páse (popri OD Kaufland a Lidl) pre obidva smery jazdy, preto je potrebné byť trpezlivý, prípadne využiť inú trasu. „Včera sa v tejto časti vytvárali kolóny kvôli zmene organizácie dopravy oproti minulému týždňu. Hneď včera sme zaistili riadenie premávky policajným zborom, boli tam dve hliadky,“ uviedla Adriana Compeľová, vedúca oddelenia dopravy, energetiky a životného prostredia. Podľa jej slov by mala byť dnes situácia lepšia, vodiči si zvykajú, vždy je premávka najhoršia v prvý deň, s čím sa musí v konečnom dôsledku aj rátať.

V týchto dňoch však prebieha už posledná etapa rekonštrukcie tejto komunikácie, po ukončení prác sa bude realizovať už len vodorovné dopravné značenie. „Celá stavba bola naplánovaná na dobu 8 týždňov, práce pokračujú podľa stanoveného harmonogramu, predpoklad ukončenia prác je cca dva týždne,“ upresnila hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Práce na komunikácii Arm. gen. Svobodu začali 24.6.2013, pričom v prvej etape sa rekonštruovala cesta v úseku od križovatky pri OD Möbelix po križovatku Solivarská – Švábska. Práce zahŕňajú rekonštrukciu oboch jazdných pruhov v smere na Košice. Obmedzenie dopravy by malo trvať do 18. 8. 2013. Využiť sa naďalej dá obchádzková trasa cez Ul. Rusínska – Východná a ďalej buď na Košickú alebo Solivarskú a v opačnom smere cez Ul. Košická – Východná – Rusínska a ďalej v smere na Ľubotice a Ul. Duklianska a Vranovská.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM