Monika Földešiová Kultúra

POZVÁNKA: November v PKO bude plný skvelej hudby

Počas nadchádzajúcich novembrových dní to bude v PKO naozaj žiť! Najbližšiu sobotu sa môžu hudobní fajnšmekri tešiť na jazzový festival, v ostatné dni to bude Lojzo band s Mlokmi a Pink Floyd revival.

Ilustračný obrázok k článku POZVÁNKA: November v PKO bude plný skvelej hudby
Zdroj: Dnes24.sk

JazzPlaysEurope Laboratory

V poradí už štvrtý ročník JazzPlaysEurope Laboratory spája sedem jazzových hudobníkov zo siedmich krajín Európy. Sieť JazzPlaysEurope pomáha jazzovým sólistom a skupinám prekročiť hranice a iniciovať inšpirujúcu medzinárodnú umeleckú spoluprácu.

Hlavným organizátorom a hosťujúcou krajinou zároveň je pre rok 2012 Luxembursko. Music:LX v spolupráci s JAIL a CCRL zastrešuje časť prípravy a skúšok súboru a zároveň zorganizuje otvárací koncert európskeho turné na festivale Autumn Leaves v Abbaye de Neumünster v Luxembursku. JPE Ďalšími partnermi, kde umelci účinkujú je Tourcoing vo Francúzsku, belgický Kortrijk a po koncerte v Košiciach súbor pokračuje cez Amsterdam, Dortmund, Gent a Wroclaw do Reims vo Francúzsku.

Slovenskú účasť zastrešuje Hudobné centrum v Bratislave, ktoré na projekte participuje už tretá rok. Partnerom v roku 2012 bude opäť vynikajúci festival Jazz For Sale v Košiciach.

Obsadenie:

Mateusz Rybicki (PL) – klarinet
Nathan Daems (BE) – saxofón
Jean-Baptiste Berger (FR) – saxofón
Guillermo Celano (NL) – gitara
Roman Babik (DE) – klavír
Štefan „Pišta“ Bartuš (SK) – kontrabas
Jérôme Klein (LX) – bicie

o 19. hodine v kine Scala
vstupné : 9.- €

1st Slovak Pink Floyd Revival

14.9.2012 uplynulo presne päť rokov odo dňa, kedy skupina 1st Slovak Pink Floyd Revival prvý krát verejne predstavila s programom Dark Side Of The Moon Unplugged. Počas týchto piatich rokov nasledovalo viac ako 70 koncertov po celom Slovensku a v ČR, ktoré videli tisícky spokojných fanúšikov. Pripojte sa k nim a prijmite pozvanie na malú oslavu.

Jaro Merčiak – gitara, spev
Ľubo Cvanciger – basová gitara
Peter Kertvel – bicie
Miro Merčiak – akustická gitara, spev
Štefan Tkáč – saxofón
Martin Husovský – klávesy
Julka Smolková – spev
Nelka Harčaríková – spev

v kine SCALA o 19,30 hodine
vstupné : 5.- €

MLOCI ( 28 rokoch ) & LOJZO ( 30 rokov )

Spoločný koncert slovenských legiend spievaného humoru, pri príležitosti výročia obidvoch hudobných skupín. Členovia týchto hudobných skupín sa po prvý krát stretli na celoslovenskom festivale folk, country a trampskej hudby „ Zaprášenými cestami – Banská Bystrica 1985“. Mloci tam vystupovali po prvý krát a Lojzo ( keďže sú o 2 roky starší ) tam už boli za hviezdy. Hneď si padli do noty, boli podobná krvná skupina a rovnako aj s členmi „Kremnického divadla v podzemí“ – organizátormi festivalu „ Kremnické Gagy“. Teda naraz dostali pozvanie na koncert do Bratislavy – 3. narodeniny skupiny Lojzo a zároveň na 5. Ročník festivalu „Kremnické Gagy“ do Kremnice. Bol to taký veľmi priateľský „kopanec“ do vôd slovenského humoru. Toto priateľstvo trvá doteraz. Naposledy sa to potvrdilo počas „Teplákového bálu – 30. Výročie skupiny Lojzo v Bratislave.“ Veríme, že rovnako dobre si užije spoločný koncert aj skvelé Prešovské publikum.

o 19. hodine v kine Scala ,
vstupné: 12.-€ v predpredaji, 15.-€ v deň koncertu

Informácie a predpredaj vstupeniek:
PKO – Čierny orol, Hlavná 50, Prešov
v pracovné dni od 8:00 do 16:00 hod.

zdroj, foto: www.pkopresov.sk

November v PKO
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM