Ľubomír Hudačko Kultúra

Pozrite si zaujímavý videoklip: Východniari No Brake zaňho vysolili len 20 eur!

Mladá indie rocková kapela No Brake zo Starej Ľubovne a Prešova predstavila nový videoklip k singlu New Hope z ich debutového albumu Hands Indie Air. V ňom hrá v príjemnom prostredí ľubovnianskej prírody a na starom letisku pri Starej Ľubovni.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si zaujímavý videoklip: Východniari No Brake zaňho vysolili len 20 eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko záberov bolo natočených aj pri travertínovom jazierku Kráter vo Vyšných Ružbachoch. Zaujímavosťou je, že celý klip – od realizácie až po strih – stál kapelu iba 20 eur! Klip okrem toho zaujal zábermi z akčnej kamery GoPro.

Optimistický text podčiarkuje pekná príroda

„Čo sa týka myšlienky videoklipu, povedali sme si, že nebudeme točiť žiadny príbeh a nebudeme sa snažiť vkladať do videa nejaké hlboké odkazy. Všetko, čo sme chceli vyjadriť, je už povedané v samotnej piesni, ktorá je o tom, že aj v tých najťažších životných okamihoch sa to nakoniec vždy zlomí a človek v sebe zrazu objaví novú nádej. Preto sme sa rozhodli príliš nešpekulovať a nahrať jednoduché video v prírodnom prostredí, ktoré by nám do tohto optimistického textu o nádeji, ktorá sa neustále vracia, sedelo,“ povedal o novom videoklipe bubeník kapely Jozef Kaščák.

„O nahrávanie videa sa postaral náš kamarát Dave Mariančík. Zavolali sme ho, pretože sa nám páči, ako fotí a okrem toho má aj kameru, ktorú sme pri nahrávaní chceli použiť. Strihanie klipu som potom robil ja sám, a tak nás celé video vyšlo iba na 20 eur za náklady pre Davea,“ vysvetľuje cenu klipu spevák a gitarista kapely Juraj Beňačka.

Kapela zverejní ďalší videoklip a chystá sa aj slovenské turné

No brake už onedlho zverejnia ďalší videoklip ku skladbe Point Of View. „Na klipe k Point Of View nezištne pracuje moja kamarátka Zuzka Čarnogurská z Ostravy, ktorá je zároveň našou veľkou fanúšičkou. Podľa scenára a niekoľkých kratších záberov to vyzerá tak, že sa máme na čo tešiť,“ prezradil o pripravovanej novinke Martin Beňačka. Okrem toho formácia chystá jesenné turné, na ktorom vystúpi napríklad aj v Prešove, Bardejove či vo Svidníku. Najbližšie si môžete No Brake vypočuť 6. augusta v humenskej Nostalgii a 7. augusta na Dní otvorených dverí v pivovare Šariš.

Skupina vznikla v marci 2010, keď sa k bratom Jurajovi „Eurovi“ Beňačkovi (spev, gitara) a Martinovi „Bráchovi“ Beňačkovi (basová gitara) zo Starej Ľubovne pridal bubeník Jozef „Jizzy“ Kaščák z Prešova. V tejto zostave odohrali niekoľko koncertov a o dva roky neskôr nahrali EP album Big Bang!. Singel Talks zo spomínaného debutového EP hralo aj Rádio_FM a kapela si k nemu urobila jednoduchý klip. Ponuky na koncerty a rôzne súťaže sa začali množiť a hoci sa kapela nepovažuje za súťažnú, v lete 2011 využila možnosť zahrať si na dvojdňovej medzinárodnej súťaži kapiel v poľskom Chelmstoku, kde obsadila tretie miesto. V marci 2013 vyšiel debutový album Hands Indie Air. Singel New Hope hrali viaceré slovenské rádiá, vrátane Rádia_FM, Rádia KISS či dokonca Jemných Melódií. Kapela obsadila prednedávnom v súťaži Demovnica_FM prvé miesto, a tak sa zaradila do rotácie Rádia_FM v rámci relácie Osmička. Pracujú na novom albume.

Skupina No brake
4
Galéria
No brake
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM